.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 13:05

Ducati – Καμπάνια οικονομικής στήριξης του νοσοκομείου της Bologna

Η κεντρική κλινική της πόλης όπου εδρεύει η Ducati είναι ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Ιταλία και χρειάζεται στήριξη στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Υπό το hashtag #raceagainstCovid η Ducati ξεκίνησε μια διεθνή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του γνωστού ιστότοπου crowdfunding, GoFundMe, με τελικό αποδέκτη το νοσοκομείο Policlinico di S.Orsola της Bologna.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομειακά ιδρύματα της Ιταλίας και από την πρώτη στιγμή επίκεντρο και νοσοκομείο αναφοράς στη μάχη κατά του Covid-19, ο οποίος σάρωσε την κεντροβόρεια Ιταλία και μεταξύ αυτών και την Emilia-Romagna, δηλαδή την ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει την αποκαλούμενη «Motor Valley» όπου εδρεύει και η Ducati.

Με χρονικό ορίζοντα ως τον Ιούνιο, η καμπάνια της Ducati έχει ως στόχο να συγκεντρώσει μισό εκατομμύριο ευρώ (ή παραπάνω) για την πανεπιστημιακή κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου που έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην υποστήριξη ασθενών από τον συγκεκριμένο κορωνοϊό.

«Ακόμη και σε όσους αναρρώνουν από τον Covid-19, συχνά τους αφήνει σημαντικές συνέπειες σε όργανα και συστήματα στα οποία επιτίθεται σκληρά. Πνεύμονες, κυκλοφοριακό, νεφρά, εγκέφαλος είναι τα όργανα που συνήθως στοχεύει ο ιός. Κάποιες φορές μένουν βλάβες σε πνεύμονες, καρδιά και νεφρά, ο κίνδυνος θρόμβωσης παραμένει και μπορεί να υπάρξουν και νευρολογικά υπολείμματα. Για να προσέξουμε αυτούς τους ασθενείς, να τους θεραπεύσουμε και να παρακολουθήσουμε την πορεία της ανάρρωσής τους έχουμε στήσει ειδικές περιοχές διαφόρων ειδικοτήτων με καρδιολόγους, νευρολόγους, νεφρολόγους, πνευμονολόγους, φυσιάτρους και ειδικούς στις μεταδοτικές ασθένειες. Γι’ αυτούς τους ασθενείς προτείνονται περίπλοκα προγράμματα αποκατάστασης που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και συγκεκριμένο εξοπλισμό,» εξήγησε η Chiara Gibertoni, γενική διευθύντρια του Policlinico de S.Orsola.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για βοήθεια, η Ducati έστησε μια μεγάλη καμπάνια στην ιστοσελίδα GoFundMe και φαίνεται πως το κάλεσμά της εισακούστηκε άμεσα, καθώς ήδη από τις πρώτες μέρες ξεπεράστηκε το όριο των €100,000.

Παράλληλα, για να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη διασπορά της είδησης, η Ducati καλεί τους συμμετέχοντες να βγάλουν μια φωτογραφία με το λογότυπο της καμπάνιας και να την κοινοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσουν κι άλλον κόσμο, ενώ οι καλύτερες θα επιλεγούν για τον λογαριασμό της Ducati στο Instagram.

Διαβάστε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ducati πώς μπορείτε να συνεισφέρετε.

Ιστοσελίδα καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon