.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 12:59

R.I.P. Sante Mazzarolo – Πέθανε ο ιδρυτής της Alpinestars

Ο Sante Mazzarolo, ιδρυτής της Alpinestars, πέθανε στο σπίτι του στην Ιταλία την 1η Μαίου 2020, σε ηλικία 91 ετών, λόγω χρόνιας ασθένειας.

Ο Mazzarolo ξεκίνησε ως τεχνίτης δερμάτινων ειδών, ενώ ίδρυσε την Alpinstars στο Asolo το 1963, που αρχικά κατασκεύαζε μποτάκια ορειβασίας αλλά και μπότες του σκι.

Το όνομα Alpinestars προέρχεται από τη μετάφραση του ιταλικού ονόματος του λουλουδιού Stella Alpina (Edelweiss), που φυτρώνει σε μεγάλο υψόμετρο στις Άλπεις.

Αργότερα, η εταιρεία επεκτάθηκε και στην κατασκευή μποτών για το Motocross, με τον θρυλικό Roger DeCoster να κάνει γνωστή την Alpinestars παγκοσμίως.

Μετά ήρθαν οι μπότες για χρήση δρόμου, με μεγάλους αναβάτες όπως οι Kenny Roberts, Mick Doohan, Casey Stoner και Marc Marquez να χαρίζουν φήμη και prestige στην εταιρεία. Σημειώστε πως και ο Stig του Top-Gear φορά εξοπλισμό της εταιρείας, όπως και οι αναβάτες F1 Michael Schumacher, Jenson Button, Fernando Alonso, κ.α.

Καθώς η εταιρεία συνεχώς μεγάλωνε, ο γιος του Sante, Gabriele Mazzarolo ανέλαβε τα ηνία to 1993 με στόχο τη διεθνή ανάπτυξη της Alpinestars, που πλέον περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα προστατευτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του πασίγνωστου Tech Air Race System, του αερόσακου που προστατεύει τόσο τους αστέρες των MotoGP και WorldSBK, όσο και καθημερινών αναβατών.

Τον Ιούνιο του 2013, ο Marc Marquez είχε ένα θεαματικό ατύχημα με 337 χλμ/ώρα, όμως με τη βοήθεια του αερόσακου της Alpinestars απέφυγε τους σοβαρούς τραυματισμούς. Το ίδιο συνέβη με ένα τρομακτικό high-side του MM93 το 2019 στην Ταιλάνδη, όπου ο Ισπανός έπεσε, ξεσκονίστηκε, και μετά συνέχισε στα δεύτερα δοκιμαστικά σα να μην είχε συμβεί τίποτα!

Πέρα από τη μοτοσυκλέτα, η Alpinestars έχει γίνει γνωστή σε πάμπολλους τομείς του αθλητισμού, όπως το σκι, η ορειβασία, το MTB, το Surfing, η F1, το NASCAR, κ.α.

Ο Sante Mazzarolo αφήνει πίσω του τρία παιδιά, τον Gabriele, τη Lucia και τη Gloria.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon