.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 14:04

Η μητέρα του Carlin Dunne στηρίζει το Pikes Peak με μια συγκλονιστική επιστολή

Λίγες μέρες μετά την κηδεία του γιου της, η Romie Gallardo, μητέρα του αδικοχαμένου Carlin Dunne εξέδωσε μια επιστολή σχετικά με την “άλλη πλευρά του αθλήματος”.

Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο δύσκολες στιγμές περνά η μητέρα του αναβάτη που έχασε τη ζωή του λίγο πριν τερματίσει την ανάβαση του Pikes Peak με την πρωτότυπη Ducati Streetfighter V4.

Παρόλα αυτά, βρήκε το σθένος να απευθυνθεί σε όλον τον κόσμο μέσω μιας επιστολής που – όπως λέει η ίδια – αποσκοπεί στο να “βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει την ‘άλλη πλευρά’ αυτού του αθλήματος, να καταλάβουν όλοι ποιος ήταν ο Carlin, τι ήθελε από τη ζωή του και ποιος ο ρόλος της ίδιας σε αυτό.

Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το σημείο που η ίδια περιγράφει τι σημαίνει να είσαι συγγενής ενός αγωνιζόμενου αναβάτη.

“Ο Carlin αγαπούσε το βουνό. Τον προκαλούσε και τον καλούσε να επιστρέψει ξανά και ξανά. Του έδειχνε τον σεβασμό που του άρμοζε, μα γνώριζε πλήρως την ικανότητά του να ‘παίρνει’ επίσης. Λέγοντας αυτό, γνωρίζω πως δεδομένα ο Carlin δεν θα ήθελε να σταματήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα μοτοσυκλετών. Θα ήθελε να μάθουμε κάτι από αυτήν την τραγωδία. Θα ήθελε να εμψυχώσει το προσωπικό ασφαλείας του αγώνα να κάνει ό,τι εκπαιδεύτηκε να κάνει και τους αρμόδιους να εφαρμόσουν τα απαραίτητα επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

“Τρεις μέρες μετά το ατύχημα του Carlin ένας δημοσιογράφος με ρώτησε ‘Πώς αισθάνεστε τώρα για τον αγώνα;’ Του απάντησα πως νιώθω ακριβώς όπως και στις 29 Ιουνίου, μια μέρα πριν πέσει. Σε όλη του τη ζωή ήξερα πως το να τον χάσω ήταν μια υπαρκτή πιθανότητα. Πήγαμε εκεί με τα μάτια μας ορθάνοικτα. Ήμασταν πάντοτε εν γνώση της άλλης πλευράς του αθλήματος αυτού. Υποστήριζα ανέκαθεν τον ίδιο και τα όνειρά του, έκανε αυτό που αγαπούσε.

“Ποιοι είμαστε εμείς για να κόψουμε το όνειρο των άλλων αγωνιζόμενων να τρέξουν στο Pikes Peak;”

Όπως είναι προφανές, η επιστολή αυτή προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών πως οι ιθύνοντες του Pikes Peak σκέφτονται να καταργήσουν την κατηγορία μοτοσυκλετών από το πρόγραμμα, προς αποφυγή ανάλογων συμβάντων στο μέλλον.

Είναι ωστόσο εξίσου προφανές πως το “πονάει πόδι, κόβει πόδι” σπάνια συνιστά λύση. Αν δηλαδή σε μια μελλοντική διοργάνωση σκοτωθεί ένας οδηγός αυτοκινήτου, θα καταργηθεί εντελώς το Pikes Peak International Hill Climb;

Η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη και αποτελεί μέρος μιας ατέρμονης συζήτησης που στην Ευρώπη έχουμε ξανακάνει πολλάκις στο παρελθόν εξαιτίας του Isle of Man TT. Στο θρυλικό Νησί τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι δυστυχώς στην ετήσια διάταξη και όχι σπάνια συμβάντα που σοκάρουν την κοινή γνώμη, όπως έγινε τώρα στις ΗΠΑ.

Στην τελική όμως, οι μόνοι που δικαιούνται να αποφασίσουν είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, αυτοί δηλαδή που ρισκάρουν τη ζωή τους για να μας προσφέρουν θέαμα. Η γνώμη της Romie Gallardo μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, ποιοι είμαστε εμείς για να κόψουμε το όνειρο των άλλων αγωνιζόμενων;

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε (στα Αγγλικά):

67052073 10217784738044185 9036291688166850560 n

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon