.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 18:18

Pikes Peak Hill Climb 2020 - Επίσημα χωρίς μοτοσυκλέτες για λόγους ασφαλείας!

Μετά το τραγικό δυστύχημα του Carlin Dunne με το πρωτότυπο Ducati Streetfighter στον αγώνα Pikes Peak International Hill Climb 2019, η διοργάνωση αποφάσισε να αποκλείσει τις μοτοσυκλέτες από τον αγώνα του 2020, ενώ επιφυλάσσεται να αποφασίσει για την μόνιμη κατάργηση της κατηγορίας μοτοσυκλετών από τον αγώνα!

Το επίσημο ανακοινωθέν της διοργάνωσης έχει ως εξής:

“Ο αγώνας Pikes Peak International Hill Climb 2020 δεν θα περιλαμβάνει κατηγορία μοτοσυκλετών, καθώς διεξάγουμε ανάλυση για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας στη διοργάνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του event πρόσφατα συγκλήθηκε για την ανασκόπηση του αγώνα του 2019. Εκεί αποφασίστηκε πως προκειμένου να αποφασιστεί η βιωσιμότητα της κατηγορίας μοτοσυκλετών σε βάθος χρόνου, δεν θα τρέξουν μοτοσυκλέτες στον αγώνα του 2020, μέχρις ότου η διοργάνωση συλλέξει δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία για να ελέγξει επισταμένα τον αντίκτυπο που θα έχει η πιθανή κατάργηση της κατηγορίας.

Οι μοτοσυκλέτες αποτελούν μέρος του PPIHC τα τελευταία 29 χρόνια και η ιστορία τους στο αμερικάνικο βουνό ξεκινά από την πρώτη κιόλας διοργάνωση του 1916. Όμως παρόλα αυτά, δεν συμμετείχαν ανελλιπώς κάθε χρονιά του event. Έχουν συμμετάσχει στην ανάβαση τα 41 από τα 97 χρόνια του αγώνα. Και τώρα έφτασε η ώρα να εξετάσουμε σοβαρά κάθε πλευρά του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας μοτοσυκλετών, και να δούμε αν το event αλλάξει. Η διοργάνωση του PPIHC και το συμβούλιο θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα του αγώνα, και θα πάρει μια τελική απόφαση στα τέλη του 2020, για το αν θα συμπεριλάβουμε κατηγορία μοτοσυκλετών στις μελλοντικές αναβάσεις.”

Θυμίζουμε πως στο event του 2019 έχασε τη ζωή του μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αγώνα, ο Carlin Dunne, ενώ μετά τον θάνατο του η μητέρα του είχε κάνει έκκληση να μην απαγορευτεί η κατηγορία μοτοσυκλετών στο event. Όμως από ότι φαίνεται, οι Η.Π.Α. δεν είναι Isle of Man, και η διοργάνωση του PPIHC έχει εντελώς διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στην επικινδυνότητα ενός αγώνα. Εις αναμονή λοιπόν της τελικής απόφασης στα τέλη του 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 18:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon