.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:14

Γαλλία - Τα «κίτρινα γιλέκα» αχρήστευσαν το 60% των καμερών ταχύτητας!

Εκτεταμένοι βανδαλισμοί και καταστροφές από την οργή των διαδηλωτών

Οι διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων», όπως ονομάστηκαν οι διαδηλωτές στη Γαλλία που διαμαρτυρόταν -αρχικά- για τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης, εξελίχθηκαν όπως γνωρίζουμε σε βίαιες διαδηλώσεις. Από τη μανία του όχλου δεν γλίτωσαν και οι κάμερες ταχύτητας, μεγάλο ποσοστό των οποίον αχρηστεύτηκαν.

Η οικονομική κρίση αποτελεί την κύρια αιτία των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», με τις στατικές κάμερες ταχύτητας -που χρεώνουν με πρόστιμα τους Γάλλους οδηγούς, πρόστιμα δυσβάσταχτα για την κατώτερη τάξη- να αποτελούν εύκολο στόχο.

ktirina gileka kameres gallia 6

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των BBC / CNN / κ.α., τα αποτελέσματα των βανδαλισμών στις κάμερες είναι ορατά σε όλη τη Γαλλία, με τις κάμερες να έχουν καλυφθεί είτε με μπογιά είτε με μονωτική ταινία, είτε να έχουν πυρποληθεί.

ktirina gileka kameres gallia 11

Σε μια περίπτωση μάλιστα, οι διαδηλωτές ανέβασαν ένα scooter πάνω στην κάμερα, και το έδεσαν μπροστά της!

Τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών Cristophe Castaner αναφέρουν πως 1.920 από τις 3.200 κάμερες ταχύτητας της Γαλλίας έχουν βανδαλιστεί!

ktirina gileka kameres gallia 10

Ο Castaner χαρακτήρισε τους βανδαλισμούς πλήγμα για την οδική ασφάλεια, κάνοντας αναφορά στα στατιστικά στοιχεία των 3.500 θανάτων και των 70.000 τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα στη Γαλλία, συνδέοντας τη λειτουργία των καμερών με την αυξημένη οδική ασφάλεια.

Θυμίζουμε πως σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, η γαλλική κυβέρνηση είχε πέρυσι χαμηλώσει τα όρια ταχύτητας σε πολλούς δρόμους από τα 90 στα 80 χλμ/ώρα πέρυσι, κάτι που είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από πολλούς οδηγούς.

ktirina gileka kameres gallia 9

Φυσικά το κόστος των επισκευών στις κάμερες (500 ευρώ για μικροζημιές και 60.000-80.000 ευρώ για αντικατάσταση της κάθε κάμερας!) θα επωμιστεί και πάλι ο γαλλικός λαός, με τις κατώτερες τάξεις να είναι οι πλέον ζημιωμένες, αλλά άντε να το εξηγήσει κανείς αυτό στον οργισμένο όχλο.

Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο, η ζημιά σε κάμερα ταχύτητας τιμωρείται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως και τα 75.000 ευρώ, και με φυλάκιση έως 5 έτη, αν και δεν γνωρίζουμε περιπτώσεις Γάλλων διαδηλωτών που να προσήχθησαν σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα κατά τα πρόσφατα επεισόδια.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon