.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 11:12

Το Google Maps θα πληροφορεί για κάμερες τροχαίας – και στην Ελλάδα!

Όπως επιβεβαιώνει και επίσημα η Google, η υπηρεσία Maps πρόκειται να ενσωματώσει πληροφορίες για όρια ταχύτητας, θέση καμερών της τροχαίας και αυτό θα αφορά και τη χώρα μας.

Δεν είναι καινούργια η είδηση πως η Google εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο εδώ και κάποια χρόνια, δηλαδή να ενσωματώσει στους χάρτες της υπηρεσίας Maps και τις θέσεις των καμερών της τροχαίας, σε μια προσπάθεια να κάνει την πληροφόρηση προς τον χρήστη όσο πιο πλήρη γίνεται.

Οι φήμες αυτές απέκτησαν περισσότερη φόρα όταν η Google εξαγόρασε το 2013 την εφαρμογή Waze, η οποία είναι κατά βάση ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο οποίο οι χρήστες μπορούν να βρουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή που θα κάνουν, μεταξύ αυτών και τα όρια ταχύτητας και οι υπάρχουσες κάμερες.

Παρόλα αυτά ως τώρα δεν είχε γίνει στο Google Maps η φημολογούμενη ενσωμάτωση των στοιχείων που οι ίδιοι οι χρήστες ενημερώνουν στο Waze, αλλά φαίνεται πως έρχεται η ώρα και γι’ αυτό.

Όπως επιβεβαιώνει η Google σε γνωστό σάιτ τεχνολογίας, αυτή η νέα πληροφορία θα μπει τελικά στο Maps κξαι θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο: Αγγλία, Ανδόρρα, Αυστραλία, Βοσνία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Εσθονία, Ζιμπάμπουε, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ιορδανία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κουβέιτ, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαρόκο, Μεξικό, Ναμίμπια, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία, Τυνησία, Φινλανδία.

Σε αυτές ας προσθέσουμε και την Ελλάδα, καθώς η αρχική δημοσίευση την αναφέρει κανονικότατα μέσα στην εν λόγω λίστα.

Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στο Google Maps σε όλες τις παραπάνω χώρες και περιγράφεται ως μια τεχνολογία “υπό ανάπτυξη”, αλλά η διαδικασία έχει ξεκινήσει, οπότε σύντομα το αναμένουμε και στους δικούς μας χάρτες.

Πηγή

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon