.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 14:47

Google Maps – Βέλτιστη διαδρομή ανάλογα με τι καύσιμο καις

Η υπηρεσία Maps της Google θα λαμβάνει υπόψη τον τύπο του οχήματος για να υπολογίσει την αποδοτικότερη διαδρομή ως προς την κατανάλωση καυσίμου.

Η εφαρμογή Google Maps είναι ένα πολύ εύχρηστο δωρεάν εργαλείο που μας προσφέρει βασικές υπηρεσίες πλοήγησης για σχεδόν όλον τον κόσμο κατευθείαν στην οθόνη του τηλεφώνου μας (ή της ταμπλέτας, του υπολογιστή κ.ο.κ.). Στην πορεία η εφαρμογή εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα χρηστικά στοιχεία, όπως χάρτες κυκλοφορίας σε ζωντανό χρόνο, σημεία ανεφοδιασμού κ.ά.

Η νέα προσθήκη στην εφαρμογή (προς το παρόν σε beta update στην έκδοση 11.39) προσθέτει την επιλογή τύπου καυσίμου που χρησιμοποιεί το όχημα, ώστε να προτείνει σε κάθε περίπτωση την ιδανική διαδρομή για να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση.

Οι επιλογές θα είναι μεταξύ βενζίνης, πετρελαίου, ηλεκτρικού και υβριδικού και σε καθένα μπορεί να προκύπτει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο πώς να φτάσεις στον προορισμό σου.

Έτσι η λογική λέει πως για τους κινητήρες θερμικής καύσης η καλύτερη επιλογή θα έχει αυτοκινητόδρομο, αυτό ακριβώς που θέλει να αποφύγει ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το σχετικό δημοσίευμα του 9to5google δεν ξεκαθαρίζει αν αυτή η δυνατότητα θα λαμβάνει υπόψη και τα σχετικά δίκτυα ανεφοδιασμού σε καύσιμο ή όχι, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο με δεδομένη την ένδεια σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε μέρη του κόσμου – με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε αυτή.

Πηγή: 9to5google

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon