.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 19:47

Moto Sapien – Μεταξύ ανθρώπου και μοτοσυκλέτας

Το Moto Sapien είναι ένα concept μη υπαρκτό, ωστόσο πολλές φορές τα «οράματα» επιστημονικής φαντασίας δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα του μέλλοντος.

Ειδικά όταν οι δημιουργοί έχουν και εμπειρίες από την πραγματική ζωή, όπως ο καναδός Anton Brousseau. Ο Anton σαν επαγγελματίας σχεδιαστής, πέρασε 4 χρόνια από τη ζωή του εργαζόμενος για τον Kiska, το σχεδιαστικό οίκο που μεταξύ άλλων υπογράφει τις όψεις των KTM, Husqvarna, CF Moto κ.α. Πλέον, συνεχίζει να ζει στην Αυστρία αλλά όντας πια ελεύθερος επαγγελματίας.

ms2.jpg

Κάπως έτσι μας παρουσιάζει και το Moto Sapien, ένα concept σχεδιασμένο στο Blender -το 3D σχεδιαστικό λογισμικό, όχι εκείνο της κουζίνας- το οποίο έρχεται σαν ενδιάμεσος κρίκος στην εξέλιξη μας με τη.. μοτοσυκλέτα. Τα ενδιαφέροντα του Anton γύρω από την ανατομία, την εμβιομηχανική και τα δίκτυα είναι πρόδηλα στην έκφραση της φαντασίας του, με το Moto Sapien να συνδέεται με τον εγκέφαλο του αναβάτη σε μια σύμπραξη φυσικής και τεχνητής νοημοσύνης.

ms4.jpg

Η φουτουριστική ματιά του σχεδιαστή μάλιστα, πάει ακόμα πιο μπροστά, με τα κινούμενα μέρη της μοτοσυκλέτας να αντιγράφουν τη μηχανική αρχή λειτουργίας των ανθρώπινων μυών. Για τον Broussau, οι «παρακάμψεις» της πληροφορίας από αισθητήρια μας όργανα, όπως τα αυτιά και μάτια είναι «πολλές», όποτε μας προτρέπει να φανταστούμε ένα μέλλον όπου η σκέψη μας και μόνο καταλήγει άμεσα στη μοτοσυκλέτα. «Να αισθανόμαστε το δρόμο μέσω των ελαστικών με την ίδια ακρίβεια που αισθανόμαστε με το άγγιγμα των δακτύλων μας», όπως λέει και ο ίδιος.

ms5.jpg

Επιστρέφοντας στο παρόν, η σχετική τεχνολογία υπάρχει ήδη και εφαρμόζεται σε άκρως πρώιμη μορφή σε περιπτώσεις πρόσθετων τεχνητών μελών ή με ακόμα πιο σύνθετες βλέψεις, όπως το Neuralink του Elon Musk. Από τον κόσμο της βιοϊατρικής έρχονται και μορφές τεχνητών μυών, που κινούνται με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς μέσω εγκεφαλικών ερεθισμάτων.

ms1.jpg

Κατά τον Anton Broussau, η εποχή της υλοποίησης της φαντασίας του είναι κοντά στο 2050, με τη μοτοσυκλέτα του να είναι αμιγώς ηλεκτρική, με απόδοση περί τους 136 ίππους, τάση στα 375v και αυτονομία μέχρι και 450 χλμ. Βέβαια, αφού όλα είναι στη φαντασία, θα μπορούσε να βάλει και παραπάνω ισχύ και αυτονομία, αλλά ας είναι.

Ας ελπίσουμε κανένα μέλλον να μην είναι τόσο –ή τέλοσπαντων ακόμα πιο- παρεμβατικό στη σκέψη μας γιατί το μόνο σίγουρο πως οι επιστημονικές φαντασίες τέτοιου είδους είναι εκείνες που καταλήγουν στις δυστοπίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 21:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon