.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 10:43

Günter Schachermayr - Vespa Freefall 4000

 

Ελεύθερη πτώση με Vespa από τα 4.000 μέτρα!

Ο Αυστριακός stunt-rider Günter Schachermayr, γνωστός για την ειδίκευση του στα κόλπα με Vespa, έχει στο παρελθόν κάνει ακόμα και bungie-jumping με το συμπαθές scooter. Τελευταίος του άθλος, η ελεύθερη πτώση με τη Vespa του από τα 4.000 μέτρα!

Πέρα από τα «συμβατικά» stunts με τη Vespa του (σούζες, κύκλοι με σούζες, κλπ.), ο Schachermayr έχει πάθος και με τα ρεκόρ Guinness, έχοντας μέχρι στιγμής γράψει αρκετά τρελά ρεκόρ πάντα καβάλα στη Vespa του. 

Έχει κάνει ρεκόρ σούζας χωρίς μπροστινό τροχό…

Έχει κάνει τη Vespa υποβρύχιο…

Έχει κάνει bungie-jumping μαζί της…

Ο Günter έχει τρέλα και με την ελεύθερη πτώση, κι έτσι τώρα αποφάσισε να συνδυάσει τις 2 αγάπες του για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

«Δεν έχω φοβηθεί ποτέ τόσο στη ζωή μου, όσο αυτά τα 50 δευτερόλεπτα της ελεύθερης πτώσης με τη Vespa μου», είπε ο Schachermayr μετά, για το εγχείρημα που του χάρισε μια ακόμα θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

vespa freefall gunter schachermayr 7

Ο Schachermayr έπεσε καβάλα στη Vespa του, όταν το Cessna του βρισκόταν στα 4.000 μέτρα, και κατόπιν προσπάθησε να κρατηθεί πάνω της όσο περισσότερο γινόταν.

vespa freefall gunter schachermayr 5

«Ήταν μια μάχη επιβίωσης με δυνάμεις επιτάχυνσης πάνω από τα 6G. Αλλά δεν ήθελα να αποχωριστώ τη Vespa νωρίς, και έτσι πάλεψα να κρατηθώ και να προλάβω να κάνω όσες περισσότερες φιγούρες μπορούσα.»

vespa freefall gunter schachermayr 9

Μετά από 50 δευτερόλεπτα ελεύθερης πτώσης, ο Schachermayr άνοιξε πρώτα το αλεξίπτωτο της Vespa του, και κατόπιν το δικό του, ενώ και οι 2 έφτασαν σώοι και αβλαβείς στο έδαφος.

Η διάρκεια προετοιμασίας του απίθανου εγχειρήματος έφτασε τον ένα χρόνο, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το «αδύνατο», με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Κι αν νομίζατε πως με αυτό το stunt ο Schachermayr «έκλεισε» ως stunt-rider, γελαστήκατε, καθώς ετοιμάζεται για κάτι ακόμα πιο τρελό, με το όνομα Mission TropEx.

Εκεί, καβάλα σε μια ειδικά διασκευασμένη μοτοσυκλέτα ή σε μια ειδικά διασκευασμένη vespa (άγνωστο ακόμα ποια θα επιλέξει), θα οδηγήσει κάθετα σε ένα συρματόσχοινο που θα κρέμεται από ένα ελικόπτερο Black Hawk, και όταν το φτάσει, θα πέσει με αλεξίπτωτο!

Πάντα επιτυχίες Günter!

Φωτογραφίες: Sommer Fotopress, Anton Actionfotos

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon