.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 11:42

Βρετανία: Βρέθηκαν 378 κλεμμένες μοτοσυκλέτες!

 

Τις είχε κλέψει συμμορία ανηλίκων μέσα σε 12 μήνες

Η Βρετανική αστυνομία κατάφερε να βρει στο Bristol 378 κλεμμένες μοτοσυκλέτες που είχαν κλαπεί από τη συμμορία ανηλίκων Bristol Bike Takers! Την αστυνομία μάλιστα βοηθά και ένα γκρουπ αναβατών που ονομάζονται «Stolen Motorcycle Recovery Bristol».

Η συγκεκριμένη είδηση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς από τη μία δείχνει το πόσο θρασείς έχουν γίνει οι κλέφτες μοτοσυκλετών στη Βρετανία (άκου «Bristol Bike Takers») αλλά και το τι μπορούν να καταφέρουν οι μοτοσυκλετιστές αν ενώσουν τις δυνάμεις τους και δράσουν σωστά και μεθοδικά.

Η αστυνομία του Avon και του Somerset ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Buell» τον Ιανουάριο του 2017, για να βρουν τις μοτοσυκλέτες των Bristol Bike Takers, οι οποίοι μάλιστα ανέβαζαν φωτογραφίες από τα κλεμμένα στο Instagram για να περηφανευτούν!

Στην επιχείρηση αυτή, την αστυνομία βοήθησε ένα γκρουπ μοτοσυκλετιστών με το όνομα «Stolen Motorcycle Recovery Bristol». Οι αναβάτες της ομάδας είχαν φτάσει στα όρια τους με τις κλοπές μοτοσυκλετών και αποφάσισαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

«Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε τις μοτοσυκλέτες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, δίχως την ανάμειξη της αστυνομίας ή επιχειρήσεων με trackers», λένε οι ίδιοι. Εξοπλισμένοι με βαν, ασυρμάτους και αλεξίσφαιρα γιλέκα, ακολουθούν ύποπτες μοτοσυκλέτες και βρίσκουν τα μέρη φύλαξης τους, ενώ στη συνέχεια συνεργάζονται με την αστυνομία για να τις πάρουν πίσω.

Το Facebook group τους έχει ήδη πάνω από 1000 μέλη, ενώ η δράση τους θυμίζει «Neighborhood watch» γκρουπ, αλλά σε δραστική έκδοση.

Μέχρι τώρα το γκρουπ έχει βρει 30 κλεμμένες μοτοσυκλέτες δίχως τη βοήθεια της αστυνομίας. Και καθώς το γκρουπ δεν δρα με βίαιο ή επικίνδυνο τρόπο, η αστυνομία -για την ώρα- τους δίνει τα εύσημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon