Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 11:26

Απαγόρευση του κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030;!

 

Ψήφισμα στη Γερμανία, δείχνει τον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση

 

Στη Γερμανία, όπου κατοχυρώθηκαν οι πατέντες τόσο του τετράχρονου (Otto), όσο και του δίχρονου κινητήρα εσωτερικής καύσης (Benz), πρόσφατο ψήφισμα της Bundesrat (ένα από τα 2 νομοθετικά σώματα της χώρας) προτείνει την απαγόρευση όλων των κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030! 

Η απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, τουλάχιστον όχι σε αυτό το στάδιο, δείχνει όμως τον δρόμο που θα πάρουν τα πράγματα, ενώ έχει την υποστήριξη των 2 μεγαλύτερων κομμάτων της Γερμανίας.

Μέσα στην απόφαση, συμπεριλαμβάνεται και η πρόθεση της Γερμανίας να κόψει τα οικονομικά κίνητρα για αγορά diesel αυτοκινήτων, και να προωθήσει ακόμα περισσότερο την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Γερμανία θέλει να μειώσει τις εκπομπές CO2 στη χώρα κατά… 95% μέχρι το 2050, σύμφωνα με το Der Spiegel, και για να το πετύχει αυτό, πρέπει να στραφεί άμεσα στην ηλεκτροκίνηση. Παράλληλα με την εγχώρια αγορά, η Γερμανία θέλει να σπρώξει και την Ευρώπη στον ίδιο δρόμο.

Μπορεί η απόφαση αυτή να καθυστερήσει ελαφρώς νομοθετικά, και να μην τη δούμε να εφαρμόζεται το 2030, όμως είναι μια σαφής ένδειξη πως οι μέρες του κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι μετρημένες.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 11:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube