.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 12:00

Honda – Υπόσχεται 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Αναλυτικές δηλώσεις για τα επόμενα βήματα της στην ηλεκτροκίνηση έκανε η Honda, θέτοντας και οικονομικούς στόχους. 

Με επίσημες δηλώσεις της, που «ανέβηκαν» και στην επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης της Honda, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε τους στόχους που θέτει για το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, για τα επόμενα χρόνια. Στόχοι της είναι η επιτάχυνση της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης στον τομέα της μοτοσυκλέτας, αλλά και η διευθέτηση της επιχειρηματικής δομής στον τομέα, με την Honda να ανακοινώνει τα εξής:

  • Στόχος των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών δικύκλων για το 2030 είναι πλέον τα 4 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένες κατά 500.000 σε σχέση με τον στόχο των 3,5 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκαν πέρσι.
  • 30 νέα ηλεκτρικά δίκυκλα, μέχρι το 2030
  • Επιτάχυνση των δράσεων μείωσης κόστους και μείωση του τωρινού κόστους ηλεκτρικών μοτοσυκλετών κατά 50%
  • Επένδυση επιπλέον 400 δις. γιεν κατά την 5ετία 2026-2030, που θα ανεβάσει το συνολικό επενδυθέν ποσό της δεκαετίας 2021-2030 στα 500 δις. γιεν
  • Στόχοι για λειτουργικά κέρδη στο επίπεδο του 10% για τον τομέα μοτοσυκλέτςας και πάνω από 5% για τον τομέα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, για το 2030 και αύξηση αυτού πάνω από το 10% συνολικά, μετά από το 2030.

Μέσα από τις ανακοινώσεις της Honda, ξεχωρίζουμε αυτή περί παρουσίασης ενός νέου μοντέλου για το 2024, βασισμένου στο SC-e ηλεκτρικό scooter (μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για αυτό με ένα κλικ εδώ), ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ηλεκτρικών δικύκλων «αναψυχής» και Plug-in, το 2025. Η γκάμα των 30 μοντέλων, που η Honda έχει υποσχεθεί, θα έχει μοντέλα όλων των κατηγοριών, ακόμα και αυτών των παιδικών μοτοσυκλετών και των ATV.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon