.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 16:30

Honda SC e: - Πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ

H Honda έδειξε σε έκθεση στην Ιαπωνία ένα νέο σχέδιο ηλεκτρικού σκούτερ που προς το παρόν είναι μια σχεδιαστική άσκηση, μα με ρεαλιστικότατες προεκτάσεις.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν την άφιξη του EM1 e:, του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ της Honda που προορίζεται για εξαγωγή και το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του στην EICMA 2022 στο Μιλάνο με προδιαγραφές μοτοποδηλάτου, δηλαδή με 45 km/h τελική.

Στο μεταξύ, στις 25 Οκτωβρίου θα ανοίξει στην Ιαπωνία η έκθεση Japan Mobility Show 2023, η οποία στην ουσία είναι η νέα μορφή και όνομα μιας πασίγνωστης και ιστορικής έκθεσης, του Tokyo Motor Show.

Overview of Honda Exhibits at the Japan Mobility Show 2023

Εκεί η Honda θα στήσει ένα μεγάλο φουτουριστικό περίπτερο υπό τον τίτλο Honda Dream Loop και θα παρουσιάσει μια εικόνα του κοντινού τεχνολογικού μέλλοντός της με διαφόρων ειδών προϊόντα που αγγίζουν πολλές πτυχές της εταιρείας: αυτοκίνητα, αεροπλάνα και αεροπορικοί κινητήρες, ρομπότ και άλλα ενδιαφέροντα θα έρθουν να μας σκαλίσουν τη φαντασία, αλλά το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε ένα πρωτότυπο σκούτερ.

Το SC e: μοιάζει ως το επόμενο βήμα μετά το ΕΜ1 e:, με πιο επιθετικές γραμμές και δύο αφαιρούμενες μπαταρίες Honda Mobile Power Pack e: που εξυπηρετούν σε δύο επίπεδα. Αφενός είναι εύκολο να μεταφερθούν για φόρτιση σε οποιονδήποτε χώρο, αφετέρου μπορούν να ενταχθούν σε δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών, εξαφανίζοντας ουσιαστικά την ανάγκη φόρτισης από τον ιδιοκτήτη.

Overview of Honda Exhibits at the Japan Mobility Show 2023

Άλλες πληροφορίες δε δίνει η Honda, παρά μόνο ένα ψηφιακό σχέδιο του πρωτότυπου ηλεκτρικού της σκούτερ, το οποίο φανταζόμαστε πως θα παρουσιαστεί σε υλική μορφή στην έκθεση του Τόκυο σε λίγες μέρες.

Οι Ιάπωνες έχουν σε εξέλιξη ένα σχέδιο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση που προβλέπει αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της Honda τα ερχόμενα χρόνια και πιθανώς αυτό να είναι το επόμενο. Η χρήση δύο μπαταριών ενδεχομένως υπονοεί περισσότερη ισχύ και θα ήταν απολύτως λογικό μετά το μοτοποδήλατο ΕΜ1 e: να περιμένουμε ένα μοντέλο προδιαγραφών Α1.

Overview of Honda Exhibits at the Japan Mobility Show 2023

Παράλληλα, στην ιαπωνική έκθεση η Honda σκοπεύει επίσης να επιδείξει ένα δίδυμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ενός mini bike που ονομάζεται Pocket και δείχνει να είναι πτυσσόμενο για να χωρά σε πορτ μπαγκάζ.

Και εδώ δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική πληροφορία, πλην της αναφοράς πως τόσο το αυτοκίνητο όσο και το μικρό δίκυκλο έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο ακρυλικό υλικό.

Πηγή: Honda Global

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon