.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 13:34

Αύξηση στα διόδια το 2024 – Ακριβότερες κατά περίπου 8% οι μετακινήσεις

Οριστικοποιήθηκε η αναπροσαρμογή των τιμών στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας – εξαιρέθηκε η Αττική Οδός.

Σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, αποφασίστηκε η αύξηση των τιμών διοδίων σε όλη την χώρα -με μόνη εξαίρεση την Αττική οδό. Οι αυξήσεις θα κυμανθούν σε ποσοστό περίπου 7.63% (μένει να επιβεβαιωθεί επίσημα μόλις ανακοινωθούν οι νέες τιμές), αυξάνοντας έτσι ξανά τα κόστη μετακίνησης μεταξύ των αστικών κέντρων. Οι αυξήσεις επαφίενται στην αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή και υπολογίζονται κάθε Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης, μια διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο, θα κοστίζει 33,75 ευρώ σε διόδια πλέον, έναντι 31,35 ευρώ, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα μέσω γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου θα ξεπεράσει τα 40 ευρώ σε διόδια.

Όπως είναι σαφές, μια τέτοια αύξηση θα φέρει και άλλες συνέπειες, πιθανότατα αυξήσεις τιμών στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, ακόμα περισσότερη μείωση της κίνησης στους αυτοκινητόδρομους και ανάλογη αύξηση της κίνησης στους απαρχαιωμένους επαρχιακούς, ιδίως με βαρέα οχήματα - με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να καθίστανται πιθανόν ακόμα πιο επικίνδυνοι.

Ακόμα, οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητόδρομων ζήτησαν, και πιθανόν θα λάβουν, αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο του 2023, λόγω της μη αύξησης των διοδίων εντός του τρέχοντος έτους! Οι απαιτήσεις των παραχωρησιούχων για διαφυγόντα κέρδη, θα καλυφθούν από το Δημόσιο.

Στους... απλούς χρήστες των δρόμων, λοιπόν, όλα τα ανωτέρω μεταφράζονται σε ακριβότερες μετακινήσεις, και μάλιστα σε δρόμους στους οποίους τα προβλήματα όχι απλώς δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, αλλά οδηγούν και σε διακοπές λειτουργίας τους -για παράδειγμα, στις σοβαρές κακοκαιρίες.

Οι ακριβείς τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τις επόμενες ημέρες, πάντα εντός του μήνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 13:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon