.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 10:13

Ρεπορτάζ – Triumph Speed 400 και Scrambler 400X 2024, πρώτη ματιά στην Ελλάδα

Τα πιο προσιτά Triumph της σύγχρονης ιστορίας, που εγκαινιάζουν και μία νέα συνεργασία με την Bajaj, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά στην κεντρική αντιπροσωπεία της οδού Καλλιρρόης, στην Αθήνα. 

Η πρώτη παρουσίαση των Triumph Speed 400 και Scrambler 400X 2024, έγινε τον Ιούνιο που μας πέρασε, με την Triumph και την ινδική Bajaj να αποκαλύπτουν πλήρως, τα δύο πρώτα «παιδιά» της συνεργασίας τους. Η Triumph ανέπτυξε τα δύο μοντέλα προσκολλώμενη στις αρχές της Modern Classics γκάμας της, μιας και το ρετρό είναι ακόμα ολοζώντανο στις παγκόσμιες αγορές και όλο και περισσότεροι νέοι αναβάτες, έρχονται στην μοτοσυκλέτα.

Εχθές Τρίτη 28 Νοεμβρίου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα δύο νέα 400άρια, στην κεντρική αντιπροσωπεία της Triumph στην Αθήνα. To Speed 400 βρισκόταν εκεί στην απόχρωση Carnival Red/Storm Grey, ενώ το Scrambler 400X εμφανίστηκε στο χρώμα Matt Khaki Green/Fusion White. Πολλοί μας ρωτήσατε για την ποιότητα κατασκευής των νέων μοντέλων, τα οποια φτιάχνονται από την Bajaj και μπορούμε να σας πούμε, ότι το ινδικό εργοστάσιο έχει καταλάβει πλήρως την αποστολή του. Και τα δύο μοντέλα θυμίζουν τα μεγαλύτερα σε φινίρισμα και προσοχή στην λεπτομέρεια και σίγουρα μπορείς να τα τοποθετήσεις, ως κάποιες από τις κορυφαίες ποιοτικά επιλογές της κατηγορίας κυβισμού τους.

Το Speed 400 είναι το πιο «δρομίσιο» από τα δύο, όντας πιο «χαμηλό» ακόμα και στο μάτι, εξοπλισμένο με τροχούς 17 ιντσών εμπρός και πίσω και τα ανάλογα ελαστικά. Η σέλα του είναι μονοκόμματη και θυμίζει Bench κατασκευή, η εξάτμιση βρίσκεται χαμηλά, στην δεξιά πλευρά, ενώ το εμπρός φανάρι είναι ακάλυπτο, κυκλικό και φέρει το λογότυπο της Triumph στο εσωτερικό του. Από την άλλη πλευρά, το Scrambler 400X μοιάζει διαφορετικό με την πρώτη ματιά κιόλας, καθώς έχει εμπρός τροχό 19 ιντσών, διαφορετικά ελαστικά με πιο «άγριο» προφίλ χάραξης, προστατευτικό εμπρός φαναριού και στοχευμένες διαφορές στον εξοπλισμό. Η εξάτμιση είναι επίσης έκδηλα διαφορετική στο Scrambler 400X, με διπλή απόληξη τελικού.  

Ανεβαίνοντας στην θέση οδήγησης και των δύο μοντέλων, μας έκανε άμεσα εντύπωση το φαρδύ, ψηλό τιμόνι του Scrambler 400X, που σε συνδυασμό με την διαφορετική σέλα σε σχέση με το Speed 400, δημιουργεί μια πολύ βολική στάση σώματος, εστιασμένη στην πολυχρηστικότητα. Είναι αισθητή η διαφορά του Speed 400, του οποίου το τιμόνι είναι πιο στενό και σε φέρνει επίσης πιο «μπροστά» ως προς την θέση του κορμού σου. Το όργανο είναι πρακτικά όμοιο στις μοτοσυκλέτες, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Bybre. Ο νέος κινητήρας, που τοποθετείται ως ο «ισχυρότερος της κατηγορίας του» με 40 ίππους, είναι μονοκύλινδρος και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε εξ επαφής, την αίσθηση λειτουργίας του. Διότι, σε δύο ρετρό μοτοσυκλέτες, ο κινητήρας πρέπει να αποπνέει την ανάλογη λειτουργία και να μην είναι τραχύς, ούτε υπερβολικά... πρόθυμος. Πρέπει να είναι «όσο χρειάζεται».

Μέχρι την στιγμή που θα δοκιμάσουμε τις μοτοσυκλέτες, απολαύστε τις στις φωτογραφίες που θα βρείτε στην παρακάτω γκαλερί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 20:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon