.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 08:43

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση CFMOTO 850 / 1000 Touring στο Brno

Σε πίστα… MotoGP!

Η παρουσίαση των νέων ATV’s CFORCE της CFMOTO, 805 / 1000 Touring, πραγματοποιήθηκε στο Brno, στην Τσεχία, και φυσικά ήμασταν εκεί προκειμένου να δούμε την 3η γενιά τετράτροχων που έχει κατακτήσει τον κόσμο.

Του Τάκη Μανιάτη 

Η CFMOTO έχει σταδιακή αύξηση πωλήσεων το οποίο την έχει οδηγήσει φτάσει στην Ευρώπη το +20,4% με πωλήσεις 327 εκατομμυρίων euro, στην Κίνα με αύξηση +23,75% και 374 εκατομμύρια euro, και στην βόρεια Αμερική, +44,18% και 707 εκατομμύρια euro.

Με τα ATV/UTV να προηγούνται των μοτοσυκλετών στις πωλήσεις με 53% από τα 145.253 τεμάχια, η CFMOTO είναι η πρώτη εταιρία στα τετράτροχα σε 27 χώρες, όπως και στην Ελλάδα άλλωστε. Εστιασμένη στα τετράτροχα, στις μοτοσυκλέτες, και στα ηλεκτρικά οχήματα με την Zeeho, η οποία είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις σε Premium brands στην Κίνα, συνεχίζει τις συνεργασίες με γνωστές εταιρίες του χώρου. Με την πιο γνωστή που είναι αυτή με την KTM και το κοινό εργοστάσιο στην Κίνα, με την Yamaha για κινητήρες αλλά και με την εξαγορά των ATV GOES πρόσφατα, η CFMOTO ολοένα και μεγαλώνει.

cforce850-1000__20_-_web.jpg

Η παρουσίαση της 3ης γενιάς των νέων ATV’s, 850 και 1000 Touring, πραγματοποιήθηκε σε ένα διαφορετικό για την περίπτωση μέρος, στην πίστα MotoGP του Brno, στην Τσεχία. Η εταιρία που από το 1989 έχει φτάσει στους 5500 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της στην Hangzhou της Κίνας δείχνει ξεκάθαρα το μέγεθός της και στις παρουσιάσεις, αφού έχει την δυναμική να κλείσει μία τέτοια πίστα για να αξιοποιήσει τους χώρους της για την παρουσίαση.

Η παγκόσμια επίθεση συνεχίζεται με τα ATV’s με την στρατηγική και τις βλέψεις της εταιρίας να είναι ξεκάθαρες με την επέκταση και εξαγορά άλλων εταιριών όπως η GOES.

cforce850-1000__14_-_web.jpg

Στην πίστα της Τσεχίας, ήταν διαθέσιμη τόσο η αγωνιστική διαδρομή για την οδήγηση σε άσφαλτο των ATV’s, οι χώροι των parking για δεξιότητες σε ειδικές διαδρομές που είχαν στηθεί, αλλά και οι παρακείμενοι χωμάτινοι χώροι όπου δημιουργήθηκε μία πίστα hard enduro, και μία διαδρομή trail. Φυσικά, η άτυπη ''προετοιμασία'' έγινε στην πίστα kart του Brno όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι και dealers είχαν την ευκαιρία να κοντραριστούν, να στρίψουν και να γελάσουν με την καρδιά τους την προηγούμενη της οδήγησης των ATV's!

Τα νέα CFORCE 850 και 1000 Touring είναι ανανεωμένα εκ βάθρων με νέο ελαφρύτερο πλαίσιο κατά 15 κιλά, νέες αναρτήσεις και αυξημένο κόψιμο τιμονιού, νέους διακόπτες και οθόνη TFT 7’’, και οδηγικά, εκπληκτικά άνετες. Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες όμως θα διαβάσετε στο σχετικό αναλυτικό άρθρο που θα ακολουθήσει σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon