.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 16:45

Γαλλία – Στα δικαστήρια κτηνοτρόφος μετά από σύγκρουση ζώου με μοτοσυκλετιστή

Ο κτηνοτρόφος αντιμετώπισε κατηγορίες ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς υπόθεση δυστυχήματος του 2022 πηγαίνει στα δικαστήρια.

Η σύγκρουση αναβάτη μοτοσυκλέτας με ζώο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των μοτοσυκλετιστών, καθώς όχι απλώς μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα ή και δυστύχημα, αλλά... μπορεί και να μην βρεις ποτέ άκρη, αν ξεκινήσεις να ψάχνεις για ευθύνες. Κι όμως, στην Γαλλία, μία τέτοια υπόθεση πηγαίνει στα δικαστήρια, με έναν 66χρονο κτηνοτρόφο στο εδώλιο.

Η αρχή της υπόθεσης τοποθετείται την νύχτα της 30ής Απριλίου του 2022, όταν ο Samuel Rousee, 51 ετών, κινούταν με την μοτοσυκλέτα του στην πόλη του Clarbec επί του δρόμου RD 675, όταν και συγκρούστηκε με βοοειδές που βρέθηκε στο δρόμο. Παρά την ταχεία επέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ο 51χρονος εξέπνευσε.

Ωστόσο, η οικογένεια του θύματος πήγε το θέμα στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον κτηνοτρόφο για αμέλεια ως προς την θέση του ζώου, αλλά και την περίφραξη της ιδιοκτησίας του, ενώ γίνεται λόγος για πυροδότηση πυροτεχνημάτων εκείνο το βράδυ από άγνωστους, που τρόμαξαν το ζώο ωθώντας το να περάσει πάνω από την περίφραξη. Από την άλλη, η υπεράσπιση έχει καταδείξει ότι το θύμα πιθανώς οδηγούσε πάνω από το όριο ταχύτητας (100 με 110 σε ζώνη με όριο 90), ενώ υποστηρίζουν ότι το κράνος του βρέθηκε μη κατάλληλα δεμένο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να δοθεί στις 5 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την απελευθέρωση του κτηνοτρόφου, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι ευθύνεται για το δυστύχημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 16:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon