.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 10:36

Τιμές βενζίνης – Αισθητή αύξηση σε λίγες μόλις μέρες

Φάνηκε η διαφορά στην αντλία, με τις τιμές να «πηδούν» τα λεπτά δύο-δύο τις τελευταίες ημέρες στην Αττική – Τι λέει το παρατηρητήριο.

Γεγονός είναι πλέον ακόμα μία αύξηση της τιμής της βενζίνης που παρατηρείται στα πρατήρια, με την αμόλυβδη ξανά μία ανάσα από το 1,90. Μάλιστα, όποιος κυκλοφορεί την τελευταία εβδομάδα στους δρόμους της Αττικής διαπιστώνει εύκολα, ότι η βενζίνη ανεβαίνει «δύο δύο» τα λεπτά στα πρατήρια και όχι «ένα-ένα», όπως συνέβαινε γενικότερα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του παρατηρητηρίου τιμών υγρών καυσίμων, μέσα στον Φεβρουάριο έχει σημειωθεί αύξηση της τιμής της απλής 95άρας βενζίνης, κατά 3,8 λεπτά το λίτρο, φτάνοντας τα 1,89 ευρώ (16/2/2024), από 1.852 ευρώ. Η 100άρα άγγιξε τα 2,07 ευρώ το λίτρο, από 2,05 στην αρχή του μήνα.

Οι αυξήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την άνοδο της τιμής του βαρελιού πετρελαίου, από την αρχή του Φεβρουαρίου, με το βαρέλι Brent να ανεβαίνει από τα 77,8 στα 82,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI να σημειώνει αύξηση από τα 72 στα 78 δολάρια, μέσα σε δύο εβδομάδες.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 10:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon