.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 11:31

Ανάκληση Honda Transalp 750 – Για το γνήσιο κεντρικό σταντ

Η ανάκληση αφορά 453 μοτοσυκλέτες έτους 2023. (δελτίο τύπου)

Θέμα: Πρόγραμμα ανάκλησης δίκυκλων μάρκας HONDA για «Πιθανή Δυσλειτουργία του Κεντρικού Ορθοστάτη (Γνήσιο Αξεσουάρ Honda

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Honda Motor Co. Ltd., σε συνεργασία με την Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των μοτοσυκλετών HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης δίκυκλων μάρκας Honda, με κωδικό ανάκλησης 3NG.

Η συγκεκριμένη καμπάνια ανάκλησης περιλαμβάνει 453 δίκυκλα και αφορά σε μοντέλα τύπου XL750P 2023ΥΜ, με κωδικό RD16, και ημερομηνίες κατασκευής από 24.01.2023 έως 01.12.2023. Στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το σημείο έδρασης του ελατηρίου στον κεντρικό ορθοστάτη (κεντρικό σταντ), που διατίθεται ως Γνήσιο Αξεσουάρ Honda, δεν φέρει την απαιτούμενη αντοχή και ενδέχεται κατά τη συνήθη χρήση να σπάσει. Κάτι τέτοιο, στην χειρότερη περίπτωση, θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του δίκυκλου κατά την προσπάθεια στερέωσής του στον ορθοστάτη ή – σε σπανιότερες περιπτώσεις – να προκαλέσει απροειδοποίητη έκταση του ορθοστάτη κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Κατά συνέπεια, και εξαιτίας αυτού, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων κατά την διάρκεια λειτουργίας των δίκυκλων που εμπίπτουν στην εν λόγω καμπάνια ανάκλησης και, κατ’ επέκταση ο κίνδυνος τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δίκυκλων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών και συνεργείων HONDA, προκειμένου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί έλεγχος και, εφόσον απαιτείται, αντικατάσταση του ελαττωματικού ανταλλακτικού με νέο, βελτιωμένο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300, 210 3483702 & 210 3483701 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή/και μέσω email στη ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 11:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon