.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 10:08

Αγγλία – Με εφαρμογή στο κινητό πλέον καταγγέλεις τις λακούβες

Αγανάκτησαν οι Αγγλοσάξονες, επιστρατεύοντας ένα νέο μέσον άσκησης πίεσης στις αρχές για την επισκευή των πολυάριθμων κακοτεχνιών στους δρόμους τους.

Το πρόβλημα των λακουβών στους δρόμους της Αγγλίας είναι πασίγνωστο και όποιος ασχολείται λίγο με την διεθνή επικαιρότητα της αυτοκίνησης, γνωρίζει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, παρά τις προσπάθειες (?) των αρχών να το επιλύσουν, με την δέσμευση κονδυλίων πάνω από 8,5 δις. λίρες Αγγλίας - Μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι ο αριθμός των κακοτεχνιών στην χώρα φτάνει το 1 εκατομμύριο! Τώρα, έγινε διαθέσιμη μία νέα εφαρμογή κινητών τηλεφώνων που δίνει την δύναμη στο κοινό, να καταγράψουν και να αναφέρουν τις λακούβες και να τις φέρουν στην προσοχή των αρχών.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Stan και θα γίνει διαθέσιμη για χρήστες Android και Apple και λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, για την λήψη μιας εικόνας της λακούβας ή της κακοτεχνίας. Η εφαρμογή μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί, ακόμη και αν ο χρήστης δεν κινείται με το όχημα του, ή είναι πεζός. Στην συνέχεια, η φωτογραφία και τα απαραίτητα δεδομένα θα μεταβιβάζονται στις αρχές.

Μάλιστα, συνεργασία με την εφαρμογή Stan έσπευσε να εξασφαλίσει η RAC, η Βασιλική Λέσχη Αυτοκίνησης της Αγγλίας, για την «άσκηση πίεσης στα συμβούλια να επισκευάσουν τους δρόμους και να καταθέτουν επιχειρήματα υπέρ μεγαλύτερων εξόδων της κυβέρνησης προς την συντήρηση των δρόμων». Μπορεί μια τέτοια προσέγγιση να επιφέρει αποτέλεσμα;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon