.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 22:05

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Triumph Tiger 900 Rally Pro / GT Pro 2024 στην Μάλαγα

More!

Ανανεωμένες με επιπρόσθετη ιπποδύναμη και ηλεκτρονικά, οι νέες Tiger 900 στις ασφάλτινες και χωμάτινες εκδόσεις τους, έρχονται να προσφέρουν τα πάντα περισσότερο: Περισσότερες επιδόσεις, περισσότερη ευχρηστία, περισσότερη άνεση, περισσότερο χαρακτήρα!

Του Τάκη Μανιάτη

Τέσσερα χρόνια μετά από την σημαντική τους ανανέωση στα 900 κυβικά εκατοστά με τον στρόφαλο T – Plane η Trimph ανανεώνει για μία ακόμη φορά τις Tiger 900 αυξάνοντας κατά 13 άλογα την δύναμη, φτάνοντας την στους 108 ίππους! Η παρουσίαση των νέων μοντέλων έγινε στην Ισπανία, στην Malaga, όπου και βρεθήκαμε για να μάθουμε τα πάντα για τα μοντέλα που “μπήκαν” σε 45.000 σπίτια όλα αυτά τα χρόνια, κερδίζοντας διακρίσεις, και μαζί με αυτές, και τους αγώνες Bajaj Aragon, 1000 Dunas Raid και Bassela Enduro, στα χέρια του 5 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή enduro, Ivan Cervantes.

20231215_204453_-_Αντιγραφή_-_web.jpg

Η εξέλιξη που έγινε στα χέρια του Ισπανού στο off road κομμάτι είναι σημαντική αλλά η Triumph δεν παρέμεινε εκεί μιας και οι βελτιώσεις αφορούν και την ασφάλτινη εκδοχή. Τρεις εκδόσεις, με τις δύο να αφορούν την απλή Tiger 900 GT και την GT Pro οι οποίες διαφοροποιούνται σε εξοπλισμό και διαθέτουν χυτούς αλουμινένιους τροχούς 19/17 ιντσών και αναρτήσεις με διαδρομές 0mm. Με τον εξοπλισμό να μπορεί φυσικά να προστεθεί στην απλή έκδοση αργότερα. Η τρίτη, η Tiger 900 Rally Pro, η απόλυτη adventure για εκτός δρόμου εκδρομές περιπέτειας, με αναρτήσεις στα 240mm και ακτινωτούς τροχούς με ελαστικά tubelesss.

20231215_210313_-_Αντιγραφή_-_web.jpg

Με τον κινητήρα να έχει δεχθεί σημαντική αύξηση ισχύος σε όλη την καμπύλη και ιδίως στις ψηλές στροφές, με μείωση της κατανάλωσης κατά 9%, η αυτονομία αναμένεται να φτάνει στα 425 χιλιόμετρα. Νέα έμβολα, νέα κεφαλή με αλλαγές εσωτερικά, νέο σύστημα εξαγωγής και ραφιναρισμένο τελκό, και ένα πολύ σημαντικό, το διάστημα service έφτασε στα 30.000 χιλιόμετρα ενώ μειώθηκε κατά 27% το κόστος συντήρησης στα τρία χρόνια!. Με ανανεωμένο σύστημα Cornering ABS με σύστημα που μοιράζει την δύναμη μπροστά και πίσω, σύστημα emergency για την επιβράδυνση – αναβοσβήνουν τα φλας σε απότομο φρενάρισμα, τις ίδιες κορυφαίες Brembo Stylema ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, Traction Control, Riding Modes έρχονται full εξοπλισμένες στο 2024. Με την νέα οθόνη TFT 7” του Tiger 1200, νέα θυρίδα φόρτισης type C, συνδεσιμότητα μέσω bluetooth και της εφαρμογής Triumph Connectivity, οι νέες Tiger 900 τα έχουν όλα.

20231216_090931_-_Αντιγραφή_-_web.jpg

Η Triumph ασχολήθηκε και με την θέση οδήγησης μεταφέροντας το τιμόνι προς τον αναβάτη κατά 1,5 εκατοστό, ενώ άλλαξε και την σέλα με μία φαρδύτερη και πιο ίσια. Οι μοτοσυκλέτες ξεχωρίζουν χάρη στα νέα πλαστικά περιφερειακά και τους χρωματισμούς που τελικά είναι και οι μικρότερες αλλαγές για την νέα χρονιά.

Στην Μάλαγα, μας περίμεναν δύο ξεχωριστές ημέρες οδήγησης για να απολαύσουμε τις ορεινές διαδρομές και τους εξαιρετικούς ασφατοστρωμμένους δρόμους προκειμένου να ανακαλύψουμε τις αρετές των νέων Tiger 900 σε άσφαλτο και χώμα. Και αυτό θα κάναμε άλλωστε, με τον καιρό να είναι τυπικά ελληνικός, με την θερμοκρασία μέσα Δεκεμβρίου να κυμαίνεται από τους 5 έως τους 20 βαθμούς και τον ήλιο να μας χαμογελά.

20231216_090611_-_Αντιγραφή_-_web.jpg

Με την οργάνωση να είναι φανερά βελτιωμένη από παλαιότερες παρουσιάσεις, τόσο στον τομέα της φιλοξενίας, της παρουσίασης, των logistics και της επιλογής του μέρους το οποίο θα χρησιμοποιούσαμε ως βάση και τις δύο οδηγικές ημέρες. Αλλά όλα αυτά θα αναλυθούν στα αναλυτικά άρθρα για την κάθε μοτοσυκλέτα ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 07:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon