.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 09:31

Ιταλία – Παρέα «γλήγορων» με κάμερες κινδυνεύει με φυλάκιση και 20.000 πρόστιμο

Αμ οδηγείς με 200+ σε δημόσιο δρόμο, αμ κάνεις αυτοσχέδιο αγώνα με επικίνδυνες προσπεράσεις σε συνεχόμενη διαχωριστική, αμ και τα γράφεις σε κάμερα; Θέμα χρόνου ήταν να τους τσιμπήσουν.

Το φαινόμενο της παραβατικής και επικίνδυνης οδήγησης, σε δημόσιο δρόμο, χάριν της βιντεοσκόπησης και της δημοσίευσης των... κατορθωμάτων στο Youtube και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια – ακριβώς διότι τέτοια είναι τα βίντεο, που κάνουν τα «μεγάλα νούμερα». Όμως ο νόμος καραδοκεί, τουλάχιστον στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, στην Ιταλία, για το παρόν ρεπορτάζ.

Μία παρέα 4 μοτοσυκλετιστών αποφάσισε να γίνει viral στο Youtube, τον Ιούνιο που μαας πέρασε, οδηγώντας με εγκληματικό τρόπο και υπερβολικές ταχύτητες, στην κοιλάδα Cembra στην Ιταλία. Αυτοσχέδιοι αγώνες σε δημόσιο δρόμο, μαζί με επικίνδυνες προσπεράσεις και ταχύτητες που έφτασαν έως τα 236 χιλιόμετρα την ώρα, όλα καταγεγραμμένα σε βίντεο, με τον τίτλο «Ας γίνουμε εγκληματίες στην Val di Cembra». Το βίντεο μπορεί να έκανε τεράστιο αριθμό προβολών, όμως τους έφερε και στο στόχαστρο των αρχών, οι οποίες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και τους 4...

Ως αποτέλεσμα; Οι 4 αναβάτες βαρύνονται με σωρεία κατηγοριών για επικίνδυνη οδήγηση και κινδυνεύουν να καταδικαστούν με πρόστιμο έως 20.000 ευρώ, φυλάκιση έως έναν χρόνο, ενώ πιθανότατα θα χάσουν το δίπλωμα τους μέχρι και για 3 χρόνια, ενώ οι μοτοσυκλέτες τους θα κατασχεθούν. Κάποιος φίλος σας, μπορεί να έλεγε: Ε, δεν είναι όλα για βίντεο και για το Internet. Εμείς θα σας πούμε: ΜΗΝ οδηγείτε όπως οι φίλοι μας εδώ, στους δρόμους...

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 09:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon