.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 16:32

Ρεπορτάζ - Η Suzuki Hayabusa 25th Anniversary limited edition στην Ελλάδα

Μία από τις μόλις 25 επετειακές, πορτοκαλί Hayabusa για τα 25 χρόνια του θρυλικού «Γερακιού», βρέθηκε στην Αθήνα και μπροστά στα μάτια του ειδικού τύπου, για να την θαυμάσουμε και να ζήσουμε ξανά την ιστορία της «γρηγορότερης μοτοσυκλέτας της ιστορίας».

H Suzuki Hayabusa μπαίνει στον 25ο χρόνο της φέτος και, ως μία από τις σημαντικότερες υπερμοτοσυκλέτες ταχύτητας όλων των εποχών, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Suzuki αποφάσισε να δημιουργήσει μια επετειακή έκδοση της. Τα νέα εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην διεθνή σκηνή, τον Ιούνιο, με αναφορές μόνο για την γαλλική αγορά στην αρχή, όμως σύντομα η Suzuki Ελλάδος, επιβεβαίωσε την είδηση: Η νέα Hayabusa 25th Anniversary θα έρθει και στην Ελλάδα. Η στιγμή αυτή, ήρθε σήμερα.

Βρεθήκαμε στο κατάστημα της Suzuki Motorcycles στην Αθήνα, στην Οδό Καλλιρρόης 23, όπου και σε μία ειδική μίνι εκδήλωση, η εταιρεία μας παρουσίασε ένα από τα ελάχιστα κομμάτια της νέας Hayabusa, που θα έρθουν εδώ. Φυσικά, Hayabusa σημαίνει ιστορία και ταχύτητα και η Suzuki, εξασφάλισε από μία Busa κάθε γενιάς, σε άριστη κατάσταση βιτρίνας, για να μας επιδείξει, παράλληλα με την επετειακή έκδοση της Gen. 3.

Λίγο πριν την αποκάλυψη της επετειακής πορτοκαλί καλλονής, οι άνθρωποι της Suzuki μας είχαν ετοιμάσει μια μίνι ιστορική αναδρομή στο μοντέλο, προβάλλοντας μας τα πρώτα press βίντεο από το 1999, όταν η Suzuki χαρακτήρισε την Hayabusa ως «την θρασύτερη μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί στο δρόμο». Έχει μια ιδιαίτερη ιστορική αξία, να παρακολουθείς τα πρώτα βίντεο για μια μοτοσυκλέτα που εξελίχθηκε σε θρύλο, να θυμάσαι και να μαθαίνεις τις τεχνικές λεπτομέρειες πίσω από την εξέλιξη της, και ταυτόχρονα, να την έχεις ζωντανά, εκεί, δίπλα σου, 25 χρόνια μετά.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε και το μαύρο κάλυμμα έφυγε, αποκαλύπτοντας την επετειακή Hayabusa σε όλο της το πορτοκαλί μεγαλείο. Ό,τι και να πούμε για την συγκεκριμένη απόχρωση είναι περιττή, ούτε καν οι φωτογραφίες μπορούν να συλλάβουν το πόσο ζωηρή και πολυτελής, φαίνεται από κοντά. Το ζωηρό πορτοκαλί συνδυάζεται με το μαύρο, σε όλη την έκταση του μοντέλου, ενώ «σπάει» με το μεταλλικό ασημί από την εξάτμιση, την οποία κοσμεί και το λογότυπο της Hayabusa. To συγκεκριμένο λογότυπο βρίσκεται σε πολλά σημεία της μοτοσυκλέτας, όπως και στο στάνταρ για την περίσταση, κάλυμμα της πίσω σέλας. Στο ρεζερβουάρ, υπάρχει και ένα ειδικό αυτοκόλλητο σήμανσης του επετειακού χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Απολαύστε το ανάλογο οφθαλμόλουτρο, στην γκαλερί εικόνων που ακολουθεί. Η τιμή της επετειακής Hayabusa έχει οριστεί στα 23.295 ευρώ, ενώ όπως μάθαμε, μόνο 25 κομμάτια της έκδοσης θα φτάσουν στην Ελλάδα, οπότε... μετρήστε τα κουκιά και σπεύσατε!

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon