.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 09:57

Ρεπορτάζ - Πρώτη παρουσίαση BMW R 1300 GS 2024 στην Ελλάδα

Η νέα γενιά της μοτοσυκλέτας, που και πάλι αλλάζει εξολοκλήρου σε εμφάνιση και προσέγγιση, είναι εδώ – Η BMW R 1300 GS έφτασε στην Ελλάδα και εμείς γίναμε μάρτυρες της... παράκρουσης του μοτοσυκλετιστικού χώρου, για την πιο πολυσυζητημένη μοτοσυκλέτα του 2024.

Η BMW R 1300 GS είναι ένα μοντέλο -κοσμοϊστορικό γεγονός, χωρίς ίχνος υπερβολής. Πέρα από το ότι ο ειδικός τύπος μοτοσυκλέτας, ασχολείται με τις φήμες παρουσίασης του εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, τώρα που το μοντέλο παρουσιάστηκε και επίσημα, είναι με βεβαιότητα η πιο πολυσυζητημένη μοτοσυκλέτα της χρονιάς. Συστάσεις για την σειρά GS περιττεύουν, με το μοντέλο να εξελίσσεται από σκληροτράχηλη παντός εδάφους μοτοσυκλέτα, σε status symbol άκρατης πολυτέλειας. Όμως, για το 2024, η BMW είχε και κάποιες άλλες, αμφιλεγόμενες -όπως αποδείχθηκε- ιδέες, για την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας αλλά και την φιλοσοφία της, που την επαναπροσδιορίζουν.

Εχθές Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, βρεθήκαμε στο κατάστημα BMW Motorrad Βαγιανέλης, στην Λ. Βουλιαγμένης  339, όπου παρουσία μελών του BMW Club Ελλάδος, αλλά και εκλεκτών καλεσμένων, είδαμε ένα από τα πρώτα BMW R 1300 GS που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Η μοτοσυκλέτα ήταν μία GS έκδοσης Option 719 Tramuntana, με τον ειδικό πράσινο χρωματισμό Aurelius Green Metallic, τις ηλεκτρονικές βαλίτσες, τις αναρτήσεις που ρυθμίζονται σε ύψος και, γενικότερα, το full extra πακέτο εξοπλισμού.

Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, πρώτα-πρώτα και μία λέξη την χαρακτηρίζει: Αμφιλεγόμενη. Η BMW ξεκάθαρα έχει πάρει ένα ρίσκο εδώ, τολμώντας την μεταμόρφωση του μοντέλου και την εγκατάλειψη του χαρακτηριστικού GS Look με το ασύμμετρο μούτρο. Συνολικά, η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας αποπνέει μια πιο «μαζεμένη», «συμπυκνωμένη» μορφή, πιο αιχμηρή από ότι στο παρελθόν, πιο off-road look στο μάτι. Γνωρίζουμε καλά ότι η 1300 GS έχει ήδη βρει θαυμαστές, πολλοί από τους οποίους είναι υποψήφιοι άμεσοι αγοραστές. Όμως οι αντιδράσεις για την εμφάνιση και κυρίως, για το εμπρός μέρος με το μονό LED προβολέα και τα DRL φώτα που θυμίζουν X, έχει πάρει διαστάσεις... αντάρας και τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα μόνο θετικά δεν είναι. Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η αποδοχή του μοντέλου...

Κατά τα άλλα, η κοσμοσυρροή γύρω και... πάνω στην R 1300 GS, στο κατάστημα της Βουλιαγμένης, μαρτυρά την σημασία του ως μοντέλο. Ο νέος κινητήρας Boxer των 1.300 κυβικών φαίνεται μικρότερος σε μέγεθος από ότι είναι και ακούγεται όπως ακριβώς περιμένεις. Η ποιότητα κατασκευής του μοντέλου, τουλάχιστον από όσο προλάβαμε να το απολαύσουμε, είναι κορυφαία, ενώ εντυπωσιαστήκαμε και από τις επεκτεινόμενες βαλίτσες, με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στο εσωτερικό τους. Παράλληλα, στο σημείο είδαμε και το πως λειτουργεί η ηλεκτρονική ανάρτηση με μεταβαλλόμενο ύψος και σταθερά ελατηρίων DSA, ενώ μας εξηγήθηκε η λετουργία του εμπρός ραντάρ, του Active Cruise Control και του συστήματος προειδοποίησης για εμπρόσθια σύγκρουση FCC.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του BMW R 1300 GS, στην γκαλερί που ακολουθεί, και διαβάστε την πλήρη παρουσίαση του μοντέλου με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon