.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 14:44

Suzuki Hayabusa 25th Anniversary – Επετειακή έκδοση για τη γαλλική αγορά

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της μοτοσυκλέτας που φτιάχτηκε για να διεκδικήσει τον τίτλο της ταχύτερης του κόσμου, και στη Γαλλία το γιορτάζουν με μια συλλεκτική έκδοση.

Η Suzuki Moto France μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει κάθε χρόνο ειδικές εκδόσεις διαφόρων μοντέλων αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά της. Μόλις πρόσφατα συναντήσαμε το GSX-S1000 Race Edition βαμμένο στα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance, SERT, ενώ τώρα αποκαλύπτεται μια ακόμη ειδική έκδοση.

Αυτή τη φορά η αφορμή δίνεται από τα 25α γενέθλια της Hayabusa, της πανίσχυρης sport touring που παρουσιάστηκε με σκοπό να καταστεί η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής σε μιαν εποχή που έριζαν για τον άτυπο τίτλο τόσο η Kawasaki με το ZX-12R όσο και η Honda σε μικρότερο βαθμό με το CBR1100XX Backbird.

Hayabusa anniv 1

Αυτή η γενιά υπερμοτοσυκλετών στάθηκε αφορμή για την άτυπη “συμφωνία κυρίων” μεταξύ των κατασκευαστών να σταματήσουν το κυνήγι της απόλυτης τελικής στις αρχές της δεκαετίας του 2022 καθώς προκαλούσε τους ευρω-νομοθέτες που είχαν αρχίσει να ζητούν επιβολή μέτρων με τα νεύρα τους ερεθισμένα στο άκουσμα αριθμών όπως τα 300 km/h που και οι τρεις μοτοσυκλέτες κατέρριπταν στα κοντέρ τους.

Αυτή η συμφωνία είναι επίσης υπεύθυνη για το γεγονός πως συνήθως πια οι σπορ μοτοσυκλέτες που έχουν την ικανότητα για τέτοιες επιδόσεις δεν αναγράφουν ταχύτητες άνω των 300 στα κοντέρ τους, σταματώντας συνήθως στα 299 (ενώ η επιτάχυνση συνεχίζεται).

Hayabusa anniv 3

Η Hayabusa 25th Anniversary δε διαθέτει πολλά έξτρα ως προς το κανονικό μοντέλο παραγωγής, καθώς τα αποκλειστικά της στοιχεία περιορίζονται σε ένα σπέσιαλ δίχρωμο μοτίβο πορτοκαλιού με μαύρο, επετειακό σκάλισμα στα τελικά της εξάτμισης, πλάκα που δηλώνει τον χαρακτήρα και αριθμό παραγωγής της μοτοσυκλέτας στην τιμονόπλακα και, για κάποιον λόγο, κέντρα στις μπροστινές δισκόπλακες ανοδιωμένα χρυσά αντί των μαύρων στα στάνταρ μοντέλα.

Η επετειακή αυτή έκδοση θα κατασκευαστεί σε 25 μόνο αντίτυπα, όλα προορισμένα για την αγορά της Γαλλίας. Η τιμή και τα χρονικά πλαίσια για παραγγελίες και παραδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα Suzuki Hayabusa - Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής του 20ού αιώνα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 14:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon