.
Κατηγορία Suzuki
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 16:23

H Suzuki ετοιμάζει V-Strom 800 με πιο ασφάλτινη στόχευση

Έγγραφα από τις ΗΠΑ που αφορούν στην προετοιμασία για τη γκάμα του 2024 αποκαλύπτουν μια νέα έκδοση V-Strom 800 άνευ DE.

Η Suzuki παρουσίασε τη νέα γενιά V-Strom 800 με ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα και στην πρώτη αυτή υλοιποίηση που συνοδεύεται από τα αρκτικόλεξα DE (Dual Explorer) επέλεξε μπροστινό τροχό 21 ιντσών, όπως ακριβώς είχε κάνει μερικούς μήνες νωρίτερα με την παρουσίαση του ανάλογου V-Strom 1050DE.

Όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό Motorcycle.com, η Suzuki κατέθεσε στην υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) λίστες με τα μοντέλα που θα φέρει στις ΗΠΑ το 2024 και εκεί βρίσκεται μια νέα έκδοση V-Strom 800, αυτή τη φορά δίχως συνοδευτικό DE. Μάλιστα, το αμερικανικό δημοσίευμα ισχυρίζεται πως ανάλογα έγγραφα έχουν κατατεθεί και στην Ελβετία από τη Suzuki.

Η είδηση εδώ αφορά στα τεχνικά στοιχεία που συνοδεύουν τον φάκελο της CARB, στον οποίο η Suzuki αποκαλύπτει πως η νέα έκδοση φορά μπροστά χυτή ζάντα 19 ιντσών, άρα έχουμε μια παραλλαγή λιγότερο χωματερή και καλύτερα προσαρμοσμένη σε ασφάλτινη χρήση, προφανώς με ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο (tubeless).

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά έχουμε μπροστινό τροχό με λάστιχο διάστασης 110/80-19 και δείκτη ταχύτητας 44U (αντί του 90/90-21 44Τ του DE), ενώ διαφορές βρίσκουμε και σε άλλα τεχνικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας.

Συγκεκριμένα, σημειώνουμε μικρότερες διαστάσεις: κοντύτερο μεταξόνιο κατά 56 mm, μικρότερο μήκος κατά 89 mm και μεγαλύτερο ύψος κατά 45.7 mm. Επίσης διαφορά συναντάμε και στη ζυγαριά, καθώς το επερχόμενο V-Strom 800 ανακοινώνεται στα 223 υγρά κιλά, δηλαδή 7 λιγότερα από το V-Strom 800DE.

Οι διαφορές στις φυσικές διαστάσεις της μοτοσυκλέτας περιγράφουν με το καλημέρα αρκετά μεγαλύτερο ανεμοθώρακα, καθώς το ύψος αυξάνεται παρότι θεωρητικά έχουμε έναν πιο κοντό μπροστινό τροχό με διάμετρο 2 ίντσες μικρότερη (από 21 σε 19), δηλαδή περίπου 51 mm, ενώ αν θεωρήσουμε πως θα ακολουθηθεί το παράδειγμα των V-Strom 1050/1050DE τότε δεν αποκλείεται οι διαφορές στις διαστάσεις να οφείλονται και σε επεμβάσεις στο πλαίσιο μεταξύ των δύο εκδόσεων.

Προς το παρόν τίποτε δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ωστόσο οι πηγές της είδησης είναι αρκετά επίσημες ώστε να θεωρούνται ασφαλείς οι πληροφορίες που αποκαλύπτουν. Εφόσον λοιπόν όντως η Suzuki παρουσιάσει μια νέα έκδοση V-Strom 800, αυτή θα είναι απλώς μια λογική κι αναμενόμενη κίνηση καθώς θα διαθέτει και στα 800 κυβικά μια γκάμα με την ίδια κλιμάκωση όπως στα 1050.

Όσον αφορά στις εκδόσεις V-Strom 800DE και Adventure, η τελευταία αφορά την αγορά των ΗΠΑ και διαφέρει μόνο σε εξοπλισμό, με μερικά επιπλέον στοιχεία όπως μεγάλη ποδιά, αλουμινένιες πλαϊνές βαλίτσες και κάγκελα.

Πηγή: Motorcycle.com

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Suzuki V-Strom 800DE του 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 16:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon