.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 07:39

Α.Λ.Μ.ΚΕ. – Καταστροφικές πυρκαγιές παρά τις εθελοντικές προσπάθειες πυρασφάλειας

Η Αθλητική Λέσχη Μοτοσικλέτας Κέρκυρας προσπάθησε να συμβάλλει στην πυρασφάλεια του νησιού, ωστόσο δυστυχώς από χτες είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Αναβάτες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, πρόσφεραν εθελοντικά όσο χρόνο μπορούσε ο καθένας ξεχωριστά, για φύλαξη σε καίρια ορεινά σημεία όλου του νησιού. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να εντοπίσουν από μακριά ότι ανησυχητικό συμβεί από θέμα πιθανής φωτιάς και αν χρειαστεί, να έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να μεταβούν με μοτοσυκλέτα σε οποιοδήποτε δύσβατο μέρος.

Δυστυχώς όμως, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής από διαφορετικές εστίες στην περιοχή Περίθειας στην Β. Κέρκυρα. Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση, ενώ μάχη με τις φλόγες, δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Β. Κέρκυρας.

To 112 μέσω μηνυμάτων προειδοποίησε για την εκκένωση 12 οικισμών, ενώ έχουν καταπλεύσει και σκάφη για την απομάκρυνση των κατοίκων μέσω θαλάσσης. Η εκκένωση αφορά τις περιοχές: Από Βιγλατούρι και Νησάκι καθώς και στις περιοχές Ρου, Κατάβολο , Κέντρωμα , Τρίτσι , Κοκκοκύλας , Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon