.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 09:53

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση KTM / Husqvarna / GASGAS 2023 στην Ζήρεια

Τίποτα δεν άλλαξε, αλλά... όλα άλλαξαν τελικά!

Με το motto ''Nothing has changed'' η K-Motors South East Europe μας καλωσόρισε στην παρουσίαση των νέων μοντέλων Motocross και Enduro των KTM, Husqvarna και GASGAS, στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας.

Και μπορεί αυτό το motto να αληθεύει στα enduro μοντέλα στα οποία άλλαξαν μόνο τα αυτοκόλλητα για το 2023, όμως στα SX και SX-F, το μόνο που έμεινε ίδιο και ταιριάζει με τα μοντέλα 2022, είναι ο μπροστινός τροχός, και τα φρένα!

Νέοι κινητήρες με μικρότερες διαστάσεις που διατηρούν το Traction Control και τους χάρτες της ηλεκτρονικής ανάφλεξης αλλά δέχονται πλέον και Quiskshifter (!!), 5άρια κιβώτια ταχυτήτων, νέα πλαίσια και περιφερειακά, νέες σέλες, νέοι διακόπτες και τιμόνι, αναβαθμισμένες αναρτήσεις, νέα μαρσπιέ, κ.α.

Αναφορικά με τα μοντέλα 2023, για τα οποία και μας προσκάλεσε η K-Motors South East Europe, σε μία αμιγώς χωμάτινη παρουσίαση που είναι και η μοναδική εταιρία που το πραγματοποιεί στην χώρα μας και την τιμά, έχουμε πολύ σοβαρές διαφορές.

OFFROAD2022_0027-web.jpgΚαταρχάς, στην γκάμα των KTM προστίθεται από φέτος το νέο δίχρονο 300SX με ψεκασμό, ενώ ψεκασμό αποκτά και το 125SX με νέο κινητήρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο power valve. Στην γκάμα προστίθεται το SX-E3 το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το 50SX στο άμεσο μέλλον.

Ουσιαστικά λοιπόν, η παρουσίαση αφορούσε στα motocross μοντέλα των εταιριών KTM και Husqvarna που μοιράζονται και τις αλλαγές στα τετράχρονα, αφού στα motocross GASGAS, συναντάμε για το 2022, τις μοτοσυκλέτες του 2022. Έτσι, αν κάποιος θέλει για τους δικούς του λόγους να αποκτήσει ένα KTM / Husqvarna του 2022 και δεν βρίσκει καινούριο ή και μεταχειρισμένο, μπορεί να αγοράσει ένα GASGAS που είναι η ίδια μοτοσυκλέτα του 2022.

OFFROAD2022_0034-web.jpgΟι Factory Editions των motocross KTM θα παρουσιαστούν στις 1/12/2022 για τα SX / SX-F μοντέλα, ενώ για τα enduro, αναμένονται μόνο οι Six Days σε όλους τους κυβισμούς και η 300 EXC TPI ERZBERGRODEO, μιας και η 350 EXC-F WESS της προηγούμενης χρονιάς, καταργήθηκε.

Τις αλλαγές των KTM ακολούθησαν και οι Husqvarna με τις δίχρονες TC125 και TC250 να αποκτούν ψεκασμό και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο valve, και τα Rockstar Editions να παρουσιάζονται στις 6/12/2022. Να θυμίσουμε πως για το 2023 η Husqvarna παρουσίασε τις Heritage Editions, σε enduro και motocross, εκδόσεις στα χρώματα του 1984 με κίτρινα-μπλε γραφικά, με μία FC450 να κοσμεί το χώρο της παρουσίασης.

Τα μεγάλα νέα ίσως αφορούν την είσοδο της GASGAS στην μεγάλη κατηγορία των MotoGP, με πλήρη αγωνιστική ομάδα. Μετά την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία Moto3 με τον Izan Guevara, τον τίτλο στο Rally Dakar με τον Sam Sunderland και τον τίτλο σε κατηγορία E1 και EnduroGP με τον Andrea Verona, πραγματικά προβληματιστήκαμε για το αν οι GASGAS είναι τελικά μοτοσυκλέτες για ερασιτεχνική χρήση όπως τις γνωρίσαμε στην περσινή παρουσίαση!

Μία πλήρης αγωνιστική σειρά σε motocross, enduro και Trial, με το mini motocross MC-E3 να κάνει την είσοδό του στην γκάμα, και υποσχέσεις για αύξηση της γκάμας στις enduro μοτοσυκλέτες για την επόμενη χρονιά.

Μία κορυφαία - όπως μόνο η K-Motors South East Europe - παρουσίαση ξέρει να πραγματοποιεί, με έτοιμη πίστα για οδήγηση των διαθέσιμων μοτοσυκλετών από τους δημοσιογράφους, χώρο για ντύσιμο των αναβατών, καλό φαγητό, θερμή φιλοξενία στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

OFFROAD2022_0100-web.jpgΣε ένα σημείο το οποίο έχει πλέον γίνει σταθμός και εκκίνηση για τα Off Road Days, στα οποία αναβάτες μπορούν να οδηγήσουν τις ίδιες μοτοσυκλέτες με τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την παρουσίαση.

Στο οποίο ενημερωθήκαμε από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας, κο Σόλωνα Κοντό, ότι έπειτα από μία εξαιρετική απ' ότι απεδείχθη χρονιά στο motocross, η εταιρία αποφάσισε την επιστροφή της επίσημα στο άθλημα για το 2023, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη με ποιος αναβάτες και ποιες μοτοσυκλέτες.

OFFROAD2022_0133-web.jpgΗ έναρξη των Off Road Days 2022 περιλάμβανε και τον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Enduro, Andrea Verona, ο οποίος βρέθηκε στην Ζήρια καλεσμένος της εταιρίας GASGAS Athens The Family που βρισκόταν εκεί διαθέτοντας τα mini bikes της YCF που εισάγει για δοκιμή, από νέους αναβάτες μικρής ηλικίας. Μία ακόμη συνεργασία που θα δώσει σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα της K-Motors South East Europe μεγαλύτερο εύρος γκάμας για εισαγωγή νέων αναβατών στον μαγικό κόσμο του off road με δύο τροχούς.

Get on the GAS and Ready to Race Pioneers of Motocross!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 10:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon