.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 11:02

Αλλαγές στον ΚΟΚ - Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα

Σύμφωνα με ότι ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Κώστας Καραμανλής, σκοπεύει να δώσει νέα κατεύθυνση στον Κ.Ο.Κ. ώστε οι ποινές να αποδίδονται πλέον στο οδηγό και όχι στο όχημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα επιβάλεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και ότι άλλο προβλέπεται, στον οδηγό του οχήματος.

Στο ίδιο το όχημα, δεν θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

"Οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητας της κάθε παράβασης", συμπλήρωσε, αναφέροντας μάλιστα ότι "οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για επικίνδυνες παραβάσεις, όπως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονική προσπέραση. Οι ποινές για τις προαναφερθείσες παραβάσεις εξισώνονταν προς τα κάτω, με τις λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις, οπότε πλέον θα υπάρχει μέτρο''

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι θα δημιουργηθεί το Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας, στο οποίο θα καταλήγουν τα χρήματα από τις κλήσεις του ΚΟΚ, τα οποία θα κατανέμονται αργότερα στους δήμους, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιούν για δράσεις οδικής ασφάλειας. Αν όμως δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, δεν θα τα παίρνουν καθόλου.

Η επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται και προφανώς θα αφορά και τα δίκυκλα, αφού είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου άλλος αναβάτης οδηγάει την μοτοσυκλέτα, και η αστυνομία παίρνει στο δίκυκλο την άδεια κυκλοφορίας και την πινακίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας πρόβλημα στον ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 11:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon