.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 21:31

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Triumph Tiger 1200 στην Πορτογαλία

Η παρουσίαση της νέας Triumph Tiger 1200 έγινε στην Πορτογαλία, όπου και βρεθήκαμε για να διαπιστώσουμε αυτή την σημαντική στροφή στην πορεία της μοτοσυκλέτας. Πέντε εκδόσεις, για κάθε τύπο αναβάτη, τελείως ανανεωμένες και έτοιμες για κάθε είδος διαδρομής!

 Του Τάκη Μανιάτη

Η παρουσίαση της νέας Triumph Tiger 1200 έγινε στην Πορτογαλία, όπου και βρεθήκαμε για να διαπιστώσουμε αυτή την σημαντική στροφή στην πορεία της μοτοσυκλέτας. Πέντε εκδόσεις, για κάθε τύπο αναβάτη, τελείως ανανεωμένες και έτοιμες για κάθε είδος διαδρομής!

Είχαμε δει από την παρουσίαση της τελευταίας Tiger 900 στο Μαρόκο, την στροφή της εταιρίας σε πολύ πιο γρήγορες, χρηστικές και ποιοτικές μοτοσυκλέτες. Γι' αυτό ταξιδέψαμε και στην Πορτογαλία, να παραβρεθούμε στην παρουσίαση της νέας Tiger 1200, μίας τελείως νέας μοτοσυκλέτας που μόνο κοινό με την προκάτοχο έχει την διάταξη του κινητήρα και το όνομα. Γιατί πλέον, έχουμε πέντε εκδόσεις, μία βασική "ασφάλτινη" που ονομάζεται GT, την επίσης δρόμου GT Pro με 19/18 τροχούς και φορτωμένη με όλο τον εξοπλισμό και ημιενεργητικές αναρτήσεις, την χωμάτινη Rally Pro με ακτινωτούς τροχούς 21/18 και όλο τον εξοπλισμό. Πλέον, στην γκάμα προστίθενται και οι εκδόσεις Explorer, που αφορούν τόσο την ασφάλτινη, όσο και την χωμάτινη προαναφερθείσα, με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 30 λίτρων, και προστατευτικά κάγκελα για πλαϊνά fering και ποδιά κινητήρα, για περισσότερες τουριστικές βλέψεις.

Η παρουσίαση έγινε στην Albufeira, νότια του Faro στην Πορτογαλία, σε ένα μέρος το οποίο ευνοείται από τις καιρικές συνθήκες τον χειμώνα, και συνδυάζει όμορφες διαδρομές, καλούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και ελευθερία κίνησης σε χωματόδρομους. Η Triumph είχε ετοιμάσει δύο διαφορετικές μέρες οδήγησης τόσο σε άσφαλτο, όσο και σε χώμα, για την νέα μοτοσυκλέτα adventure. Ο διπλός χαρακτήρας adventure έπρεπε να φανεί στους δημοσιογράφους που κατέφθασαν απ' όλο τον κόσμο, οπότε έπρεπε και οι διαδρομές να είναι ανάλογες. Έμφαση στο χώμα, με καλεσμένο τον γνωστό μας από το παρελθόν 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Enduro, Ivan Cervantes, ο οποίος έχει αναλάβει την εξέλιξη των νέων enduro μοτοσυκλετών της βρετανικής φίρμας. Ένα νέο project στο οποίο έχει ενεργό ρόλο με οδήγηση και εξέλιξη, ενώ οι συμβουλές του έχουν συμβάλλει και στην βελτίωση της νέας Tiger 1200.

Η παρουσίαση έγινε σε ξενοδοχείο και η πρώτη μέρα οδήγησης ήταν αυστηρά χωμάτινη, με την έναρξη να γίνεται από πίστα σε ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο, και διαδρομή εντός και εκτός του off road πάρκου. Στο ίδιο μέρος, ο Ivan Cervantes οδήγησε στο δικό του ρυθμό την νέα Tiger 1200 Rally Pro με χωμάτινα ελαστικά, δείχνοντας στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους πόσο εύκολα μπορεί η μοτοσυκλέτα, στα κατάλληλα χέρια, να ντριφτάρει, να κάνει άλματα, να ανέβει λάστιχα και εμπόδια, σημαίνοντας μία νέα εποχή για τις adventure με το ιστορικό έμβλημα.

Η ασφάλτινη διαδρομή περιελάμβανε κυρίως επαρχιακούς δρόμους με κακή ''ελληνική'' αλλά και καλή άσφαλτο, με βροχή να μας υποδέχεται, και ήλιο να μας ξεπροβοδίζει, αφήνοντας μία εξαιρετική αίσθηση στην πρώτη επαφή, σε δύο διαφορετικές ημέρες οδήγησης.

Περισσότερα για τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και την οδήγηση των μοτοσυκλετών μπορείτε να διαβάσετε στα αναλυτικά άρθρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon