.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 19:57

Ρεπορτάζ - Αποστολή Ducati Supersport 950S 2021 στην πίστα της Vallelunga

Κείμενο, φωτογραφίες: Σωτήρης Μπεγνής

Στις 21/2/2021 βρεθήκαμε στην Ιταλία, στην πίστα της Vallelunga για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Ducati Supersport 950S. Μια απολαυστική μέρα, με την ακριβή έκδοση της SS μοτοσυκλέτας των Ιταλών.

Αφού συμπληρώσαμε τα έντυπα και κάναμε τεστ κορωνοϊού, πετάξαμε για Ιταλία, για να οδηγήσουμε την σπέσιαλ έκδοση του Supersport 950, που για το 2021 δέχθηκε τα βελτιωτικά χάδια της Ducati για το 2021, τόσο σε design όσο και σε ηλεκτρονικά και εξοπλισμό, ενώ πλέον πληροί της Euro 5 προδιαγραφές, και διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins, κάλυμμα μονόσελου, και άλλα λαχταριστά καλούδια.

Κάπως έτσι βρεθήκαμε στην πίστα της Vallelunga, που βρίσκεται 32 χλμ βόρεια της Ρώμης.

Η Vallelunga δημιουργήθηκε αρχικά το 1959, ως μια οβάλ πίστα άμμου μήκους 1,8 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, η πίστα μεγάλωσε και ασφαλτοστρώθηκε, ενώ το πλήρες όνομα της είναι Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, προς τιμή του διάσημου Ιταλού οδηγού αγώνων Piero Taruffi.

Το 2004, η πίστα μεγάλωσε κατά 1 ακόμη χιλιόμετρο, για να φτάσει τα συνολικά 4.085 χιλιόμετρα για χρήση αυτοκινήτου και 4.110 για τις μοτοσυκλέτες. Σημειώστε πως το 2007-2008 στην πίστα διεξήχθησαν και αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK.

Στην παρουσίαση του Ducati Supersport 950S, δώσαμε το παρών 2 αναβάτες από την Ελλάδα, χωρίς συνοδό (όπως συνηθίζεται πλέον εν μέσω πανδημίας), ενώ αν ήταν να παραπονεθούμε για κάτι, αυτό ήταν μόνο το γεγονός πως κάναμε μόλις 4 session στην πίστα με τη μοτοσυκλέτα, ενώ θα θέλαμε 4 ακόμη, ή μία ακόμα μέρα.

Μια μέρα λοιπόν, που ξεκίνησε νωρίς, με ξύπνημα στις 6.30 το πρωί, για πρωινό, και κατόπιν μεταφορά στην πίστα, στην αίθουσα συνεδριάσεων, για να παρακολουθήσουμε στις 8.30 την παρουσίαση του Supersport 950S από τους ανθρώπους της Ducati, πριν την οδήγηση.

Η παρουσίαση έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον Κορωνοϊό, ενώ όλοι μας φορούσαμε χειρουργικές και όχι υφασμάτινες μάσκες.

Ακριβώς στις 10.00 ξεκινήσαμε την οδήγηση, στο πρώτο από 2 γκρουπ, στο οποίο βρισκόμουν κι εγώ.

Η μοτοσυκλέτα ήταν υπέροχη, πιο όρθια από μια Superbike, και άνετη για μεγάλα αναστήματα, αλλά και για αναβάτες με περισσότερα κιλά που δεν μπορούν να διπλώσουν πάνω σε μια «πολεμική» κατασκευή, αλλά τα οδηγικά θα τα διαβάσετε στο άρθρο της δοκιμής.

Τώρα, παρόλο που το 950S δεν ήταν «καθαρόαιμη» μοτοσυκλέτα, μας προκαλούσε να οδηγήσουμε γρήγορα, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε και 3 πτώσεις από ξένους συναδέλφους, με έναν… Youtuber να πέφτει στον 2ο γύρο!

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν μας έβγαλαν καθόλου στον δρόμο, καθώς το 950S έχει πιο «πισταδόρικο» προφίλ από τη βασική έκδοση Supersport 950.

Στα διαλείμματα μας κράταγε παρέα ο πρώην μάνατζερ του Jorge Lorenzo, και φίλος του Casey Stoner, με απίθανες ιστορίες από τους αγώνες των θρυλικών αναβατών. «Ο Casey; Δεν είναι άνθρωπος. Δεν ήταν απλά ταλέντο. Ο Casey είναι εξωγήινος! Μια φορά είχε γίνει ένα μπέρδεμα, είχε χάσει την πτήση, και φτάνει 1ο αγώνα στο Κατάρ, δίχως να έχει οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα, και μπαίνει κατευθείαν στα FP4, έχοντας χάσει FP1, FP2 και FP3. Ντύνεται άρον-άρον, μπαίνει στην πίστα, και ρίχνει με το καλημέρα 0,6 δευτερόλεπτα στον δεύτερο!»

Η μέρα μας τελείωσε όμορφα, δίχως φάλτσες νότες, γεμάτη οδηγικές εμπειρίες από μια απολαυστική σπορ μοτοσυκλέτα. Περισσότερα σύντομα, στο οδηγικό κομμάτι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 09:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon