.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 20:16

Ducasu DK400 – Ή καλύτερα «Ducati Supersport 950 από χαλασμένο φωτοτυπικό»

Και στο κάτω-κάτω η κινέζικη εταιρεία που «κρύβεται» από πίσω ξέρει τι κάνει. Μοιάζει και είναι και δικύλινδρο.

Στη μακρά λίστα των απομιμήσεων που έρχονται από τα βάθη της Κίνας, έρχεται να μπει θεαματικά από τα δεξιά και χωρίς φλας το Ducasu DK400. Ήδη το όνομα προϊδεάζει για το επερχόμενο… κλόπυ paste από τα μέρη του Borgo Panigale. Η εν λόγω ξεδιάντροπη αντιγραφή της Ducati, αναπαριστά μια μοτοσυκλέτα που μοιάζει πολύ με το Ducati Supersport 950 που κυκλοφόρησε μεταξύ των 2017 - 2021.

ducaso2.jpg

Εντάξει, αν το κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά βλέπεις πως η κινέζικη μοτοσυκλέτα πέρασε και δε σταμάτησε από την ιταλική, ωστόσο είναι εντυπωσιακό το θράσος του κατασκευαστή που «υιοθέτησε» από χρωματικούς συνδυασμούς και λογότυπα μέχρι... εξάτμιση και μονόμπρατσο ψαλίδι. Ακόμα εντυπωσιακότερη είναι η βιωσιμότητα του εν λόγω κατασκευαστή -όχι της Ducati- με τη Ducasu να είναι μία εκ των εταιρειών που ανήκουν στην Shanghai Jianshe Motorcycle Technology Company Limited, η οποία λειτουργεί μάλιστα από τα μέσα της δεκαετίας του '90!

ducaso3.jpg

Στα των επιδόσεων και του εξοπλισμού να περιμένετε πως ό,τι δίνετε, παίρνετε με το... 1/6 του κόστους ενός Supersport 950. Ένα δικύλινδρο κινητήρα στα 400κ. εκ. δηλαδή, 25 ίππους και… αυτά βασικά. Με μια επιφύλαξη αυτό, μιας και είναι πολύ εύκολο να χαθείς στη μετάφραση της Άπω Ανατολής. Κρίμα να υποκρύψουμε ένα πιθανό ABS δηλαδή.

ducaso4.jpg

Με την όλη είδηση να έγκειται στο θράσος, δε μπορούμε να παραλείψουμε και το σουρεαλισμό των επίσημων (; ) φωτογραφιών του Ducasu, με το πλαϊνό σταντ να στηρίζεται σε μερικά βιβλία ενώ φαίνεται να υπάρχει και κάποιος που κρατά τη μοτοσυκλέτα από πίσω για να μην πέσει. Αν θα το δούμε ποτέ από κοντά; Μάλλον όσο έχουμε δει και άλλες αντιγραφές από το παρελθόν…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon