.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:00

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Yamaha MT-09 στην Βαρκελώνη

Την Βαρκελώνη επέλεξε η Yamaha προκειμένου να παρουσιάσει την τρίτη γενιά MT-09, την γενιά που φέρει και τις περισσότερες αλλαγές μιας και καλύπτει και τις προδιαγραφές Euro 5.

Η παρουσίαση έγινε σε ξενοδοχείο λόγω Covid τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, από τον Marketing Division Manager της Yamaha Motor Europe, Andoni Orpinelli, ο οποίος ξεκίνησε με την ιστορία του μοντέλου.

Ήταν το 2013 όταν η Yamaha θέλησε να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με ''Dark'' χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την κουλτούρα της Ιαπωνίας, και έπειτα από την αλλαγή που υπέστη το 2017, έφτασε στην τρίτη γενιά, στην μοτοσυκλέτα που είχαμε μπροστά μας.

Οι αναβάτες δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρώτη MT09, μία μοτοσυκλέτα που ήταν ιδανική για καθημερινούς sport αναβάτες, και πάνω σε αυτήν, στήθηκε όλη η πλατφόρμα ΜΤ, με κυβισμούς που ξεκινούν από τα 125 και συνεχίζουν στα 250, 320, 700 και 1000 κυβικά.

Μην ξεχνάμε βέβαια τα Tracer, που και αυτά πάνω στα MT βασίστηκαν. Εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο λοιπόν το MT για την Yamaha το οποίο κατέχει και το 43% των πωλήσεων της στην κατηγορία Hypernaked!

Χαρακτηριστικά, από τις 36.000 περίπου πωλήσεις των Hypernaked της Yamaha, τα 7.516 αφορούσαν για το 2020, το MT09. Μία πτώση σε σχέση με τα 9.112 του 2019, κάτι που έδωσε στην Yamaha την ευκαιρία να κάνει την αλλαγή.

Το νέο MT-09 του 2021 έρχεται με άγριες διαθέσεις, με περισσότερα κυβικά στα 889 από 849, με περισσότερα άλογα στα 119 που αντιστοιχούν σε + 3% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, +6% ροπής στα 9,5 κιλά, με νέο σύστημα Ride-by-Wire, αλλά και πιο οικονομικό κινητήρα κατά 9 - 5l / 100km ανακοινώνει η εταιρία.

Ροπή και δύναμη αυξήθηκαν στην παρόμοια καμπύλη, άλλαξε ο στρόφαλος, οι εκκεντροφόροι, τα έμβολα, άλλαξε θέση ο κινητήρας και ελάφρυνε κατά 1,7 κιλά, ελάφρυνε και το πλαίσιο κατά 2,3 κιλά, ελάφρυνε το υποπλαίσιο κατά 1,5 κιλό -κατασκευασμένο από αλουμίνιο-, ελάφρυναν οι τροχοί κατά 700 γραμμάρια συνολικά, άλλαξε το μπροστινό σύστημα με πλήρως ρυθμιζόμενο μικρότερης διαμέτρου 39mm, τοποθετήθηκε και εξάτμιση σε συνεργασία με το… τμήμα μουσικής της εταιρείας, για να προσφέρει συγκεκριμένη χροιά!

Άλλαξε και η θέση οδήγησης, τοποθετήθηκε ένα υπερπλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο που αποτελείται από Cornering ABS, Traction Control, Slide Control, Lift Control, όλα με ρυθμίσεις, αλλά και συνδεσιμότητα με την εφαρμογή MyRide για έλεγχο όλων των παραμέτρων.

Τρεις χρωματισμοί σε κόκκινο, μπλε και μαύρο, με νέα σέλα, νέα σχεδίαση συνολικά, στα ίδια πρότυπα, και μία μάσκα με προβολέα LED, που χαρακτηρίζει την νέα MT-09 ως… transformer, και σίγουρα θα συζητηθεί!

Η Yamaha προσφέρει μία έκδοση SP με χρωματισμούς σαν το R1M, αναρτήσεις Ohlins και άλλα πολλά, ενώ διαθέτει και έτοιμα πακέτα για τα απλά MT-09 (Weekend Pack, Sport Pack και Urban pack) με διάφορα αξεσουάρ ανάλογα την χρήση που επιθυμεί ο αναβάτης.

Και εμείς, είμαστε από τους τυχερούς που θα διανύσουμε μαζί με την MT-09 τα πρώτα 220 χιλιόμετρα στον κόσμο, σε μία διαδρομή ειδικά επιλεγμένη για καθημερινή οδήγηση με διασκέδαση στο full!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon