.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 10:21

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Yamaha NMAX 125 2021 στην Φλωρεντία

Κείμενο/Φωτό: Τάκης Μανιάτης

Την πόλη της Αναγέννησης επέλεξε η Yamaha για να παρουσιάσει το ανανεωμένο NMAX 125, ενα scooter εύχρηστο και μικρό σε διαστάσεις, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών.

Με το social distancing να έχει πλέον περάσει στη ζωή μας για τα καλά, βρεθήκαμε στη Φλωρεντία, εν μέσω Covid, για να δούμε από κοντά το νέο scooter, το πρώτο που φέρει σύστημα μεταβλητού βυθμίσματος βαλβίδων, VVT, για αύξηση της ροπής στις χαμηλές στροφές, και της ιπποδύναμης, στις ψηλές.

Για τη Yamaha, ο πιο έξυπνος τρόπος μετακίνησης είναι αυτός με ένα NMAX, κάτι που επιβεβαιώνει το scooter τόσο με το ποσοστό που κατέχει ανάμεσα στα Tricity 125/155/300, στο Delight 125, ακόμη και στο NMAX 155, αγγίζοντας το 60% των πωλήσεων! Τα νούμερα άλλωστε μιλούν από μόνα τους, δείχνοντας την επιλογή του κόσμου, με σταθερή άνοδο το 2020, φτάνοντας τα 18.630 τεμάχια στην Ευρώπη (και για τους δύο κυβισμούς), και τα 737.380 παγκοσμίως!

Στην κατηγορία Urban Mobility στην οποία το κατατάσσει η Yamaha μαζί με τα προαναφερθέντα, είναι ένα scooter που απευθύνεται σε κάθε ηλικιακό κοινό, αλλά και κάθε φύλο, έχοντας ως στόχο αναβάτες και αναβάτριες κυρίως από 30 έως 45 ετών.

Ένα τελείως νέο scooter, μας περίμενε να γνωρίσουμε από κοντά οδηγώντας το στα στενά σοκάκια της Φλωρεντίας, στα πλακόστρωτα και στις πλατείες, όπου είχαμε ειδική άδεια από την αστυνομία για διέλευση, αλλά και στις στριφτερές διαδρομές γύρω από την πόλη.

Μία κλασική ημέρα, ενός αναβάτη scooter, μέσα από την οποία θα περνούσαμε καλά, και θα ζούσαμε για λίγο το νέο NMAX που φέρει τεχνολογία αιχμής για την κατηγορία, προσφέροντας συνδεσιμότητα με κινητό, smart key, Traction Control φώτα LED, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, και άλλα πολλά.

Με τη βόλτα που κάναμε στην Φλωρεντία, απολαύσαμε επίσης τις ομορφιές της πόλης, ξεναγηθήκαμε με ξεναγό, απολαύσαμε τοπικά εδέσματα σε βιολογική φάρμα, και η φιλοξενία της Yamaha στην ιταλική πόλη της Αναγέννησης πάνω στο νέο NMAX 125 μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Περισσότερα γι' αυτό όμως, στα σχετικά άρθρα που θα δημοσιευθούν άμεσα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 10:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon