Θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις στο μέτωπο των «υβριδικών» μοτοσυκλετών; Σύμφωνα με διεθνή ρεπορτάζ, μετά από την παρουσίαση της υβριδικής FZ-X στην Ινδία, η Yamaha εξελίσσει ολοκληρωμένο σύστημα και για την πλέον δημοφιλή και ως φορέα νέων τεχνολογιών, MT-09.
Το σύστημα θα φέρει τον καθιερωμένο, πλέον, ηλεκτροκινητήρα, που θα συνδυάζεται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή θα μπορεί να κινεί την μοτοσυκλέτα εντελώς μόνος του. Μάλιστα, γίνεται σαφές ότι το ηλεκτρικό μοτέρ θα μπορεί να δώσει κίνηση απευθείας στην τελική μετάδοση – δηλαδή στην αλυσίδα και μετά στον τροχό- χωρίς να παρεμβάλλεται μεταξύ τους το κιβώτιο ταχυτήτων του κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών έγινε πάνω σε μία μοτοσυκλέτα, με το σύστημα Y-AMT επίσης τοποθετημένο – άρα, με αυτόματο έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων. Είτε κατ’επιλογήν του αναβάτη είτε αυτόματα (μένει να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό), η υβριδική MT-09 θα μπορεί να κινηθεί είτε αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ, είτε μόνο με τον κινητήρα καύσης, ή με συνδυασμό αυτών, για ενίσχυση των επιδόσεων αν αυτό απαιτείται.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την Yamaha, παρά το ότι το σύστημα προϋποθέτει την προσθήκη ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας στην μοτοσυκλέτα, δεν μεταβάλλονται οι διαστάσεις και η οδηγική συμπεριφορά της. Περιμένουμε και εκτενέστερη ενημέρωση πάνω στο θέμα.










