.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 12:16

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Aprilia Tuono 660 2021 – Αποστολή στη Ρώμη

Του Τάκη Μανιάτη

Βρισκόμαστε στη Ρώμη για την παγκόσμια παρουσίαση της νέας έκδοσης της RS660, Tuono 660 - και λέμε “νέα έκδοση” γιατί η Aprilia πολύ απλά τη βάσισε στην αντίστοιχη RS που είχε παρουσιαστεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Οι δύο μοτοσυκλέτες μοιράζονται την ίδια βάση, δηλαδή το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο, ίδιο ψαλίδι και, σε αρκετά σημεία, ίδια περιφερειακά. Έχει ωστόσο προχωρήσει και σε αλλαγές ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι ακόμη φιλικότερη σε χρήση δρόμου: μείωσε το ύψος της ανάρτησης μπροστά, το ίχνος και ελαφρώς και το μεταξόνιο.

Στην παρουσίαση στην Ιταλική πρωτεύουσα είδαμε μια νέα μοτοσυκλέτα έτοιμη να οδηγηθεί σε καθημερινές συνθήκες, με όρθια θέση οδήγησης, με πολύ αιχμηρό σχήμα και σχεδιασμό που θυμίζει πολύ το αντίστοιχο Tuono V4 1100.

Είναι μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα και απόδοση 94 ίππων, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από την RS660 έχοντας δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να αποδίδει τη δύναμή του πιο φιλικά, σε πιο χαμηλές στροφές προκειμένου να ταιριάξει στον χαρακτήρα του Tuono.

Η παρουσίαση έγινε σε μια εντυπωσιαή βίλα στα νότια της Ρώμης με μια πολύ ωραία εκδήλωση, παρότι βρισκόμαστε εν μέσω κορωνοϊού και πολλοί συνάδελφοι ενδεχομένως να μην μπόρεσαν να έρθουν να την παρακολουθήσουν.

Το εργοστάσιο πάντως έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στην επιστροφή του στη μεσαία κατηγορία, μ’ έναν πολύ σημαντικό κινητήρα ο οποίος θα δώσει κι άλλες μοτοσυκλέτες στην παραγωγή – την adventure Tuareg που περιμένουμε και ποιος ξέρει τι άλλο έχουν στο μυαλό τους.

Πλέον η γκάμα του Tuono περιλαμβάνει το 125, το εισαγωγικό μοντέλο που δεν έχει τύχει να γνωρίσουμε στη χώρα μας ακόμη, το 1100 που είναι το πιο δυνατό και απαιτητικό και τώρα μια μοτοσυκλέτα στα 660 κυβικών που θα δώσει σίγουρα πωλήσεις και θα ανεβάσει τον πήχυ διευρύνοντας τη γκάμα της Aprilia σε μια κατηγορία από την οποία απείχε για πολλά χρόνια.

Μείνετε συντονισμένοι για την οδηγική παρουσίαση.

Δείτε παρακάτω μια μεγάλη γκαλερί εικόνων από την παρουσίαση του νέου Aprilia Tuono 660 2021

Διαβάστε ακόμη:

Διαδικτυακή αποκάλυψη του Tuono 660 2021

Η τιμή του Tuono 660 2021 στην Ελλάδα

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 12:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon