.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 18:22

Aprilia Tuono 660 2021 - H επίσημη παρουσίαση

To Aprilia Tuono 660 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του στο site της Aprilia Ιταλίας, με τους Ιταλούς να μας δίνουν κάποια από τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, τα χρώματα στα οποία θα διατεθεί, και αρκετές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Το “άξιο τέκνο” του θρυλικού Tuono V4 1100, το νέο Tuono 660 συνδυάζει ελεγχόμενη ιπποδύναμη σε ανθρώπινα μέτρα μαζί με μικρό συνολικό βάρος, για εξαιρετικές επιδόσεις προσβάσιμες σε όλους.

Παρόλο που για την ώρα η Aprilia δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Tuono 660, οι Ιταλοί κάνουν λόγο για εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική πλαισίου και οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων προερχόμενο από το Tuono V4.

Το Tuono 660 μοιράζεται τα μηχανικά μέρη του με το RS 660, ενώ η Aprilia αναφέρει ως επίσημη ιπποδύναμη τους 95 hp για ένα βάρος 183 κιλών με υγρά (curb weight).

Με ένα ψηλό τιμόνι στη συνταγή, αντί των clipon του RS 660, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να εξερευνήσει τις δυνατότητες διασκέδασης με το νέο Tuono, σε δρόμο αλλά και σε track day.

Οι Ιταλοί θα έχουν στη φαρέτρα τους και έκδοση 35 kW (Α2) για το Tuono 660, ώστε να μπορεί να αποτελέσει η μοτοσυκλέτα το επόμενο βήμα για τους κατόχους διπλώματος Α1.

Όπως στο RS 660, έτσι και στο νέο Tuono βρίσκουμε τον γνώριμο τριπλό LED προβολέα με DRL LED φώτα.

Τόσο το πλαίσιο όσο και το ψαλίδι είναι σεβαστών διαστάσεων, δυο δοκών από αλουμίνιο.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανάποδο πιρούνι και μονό αμορτισέρ της Kayaba, αμφότερα ρυθμιζόμενα.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας προέρχεται από την εμπειρία του V4 της Aprilia, ενώ οι κύλινδροι έχουν ανάφλεξη 270 μοιρών, για ανάλογο χαρακτήρα.

Η τελική μετάδοση είναι μικρότερη από εκείνη του RS 660, για ακόμα καλύτερη απόκριση στον δρόμο.

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της μοτοσυκλέτας είναι κορυφαίο, με Ride-by-Wire, και τη γνωστή APRC σουίτα συστημάτων, που περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα Traction Control, Wheelie Control, Cruise Control, φρένο κινητήρα, 5 χάρτες ανάφλεξης (2 για την πίστα και 3 για τον δρόμο), και δικάναλο ABS. Μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και το Quickshifter της Aprilia.

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη.

Το Tuono 660 θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρωματικούς συνδυασμούς: Concept Black, Iridium Grey και Acid Gold.

Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις για τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, για τον χρόνο άφιξης της στους dealer και φυσικά για την τιμή της στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 18:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon