.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 13:42

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Moto Guzzi V7 2021 – Αποστολή στη Ρώμη

Του Τάκη Μανιάτη

Η Moto Guzzi γιορτάζει έτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, καθώς βρεθήκαμε στην Ιταλία για την πρώτη παρουσίαση της νέας V7.

Η μοτοσυκλέτα μεγάλωσε από τα 750 στα 850 κυβικά εκατοστά, με πολλές αλλαγές σε πλαίσιο και κινητήρα, ενώ παράλληλα θα διατεθεί μια έκδοση που λέγεται Centenario, η οποία διαθέτει πράσινα καπάκια και φτερό ως φόρος τιμής στην πρώτη V7 του 1967. Αυτή η έκδοση θα παραχθεί μόνο για το 2021 με το επετειακό λογότυπο 100 χρόνων στο μπροστινό φτερό που θα κοσμεί και όλη τη γκάμα της εταιρείας φέτος.

Η παρουσίασε έγινε στην ίδια όμρφη βίλα στα νότια της Ρώμης όπου παρουσιάστηκε και το Aprilia Tuono 660, με τη νέα V7 να έρχεται σε δύο βασικές εκδόσεις: Stone και Special.

Οι δυο τους διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία, καθώς η Special διατηρεί την κλασική αισθητική, ενώ η Stone ακολουθεί την ίδια λογική με τις προγενέστερες εκδόσεις με το ίδιο όνομα. Ξεχωρίζει από τους νέας σχεδίασης χυτούς αλουμινένιους τροχούς, σε αντίθεση με τους ακτινωτούς της Special. Μια ακόμη αισθητή διαφορά εντοπίζεται στα όργανα, όπου η Special προτιμά τα κλασικά δίδυμα στρογγυλά ρολόγια, ενώ η Stone φορά μια ψηφιακή οθόνη σαν αυτή του V85 TT.

Η νέα μοτοσυκλέτα – και στις δύο εκδόσεις της – διαθέτει έναν νέο κινητήρα 850 cc, για τον οποίο οι τεχνικοί της Moto Guzzi μας λένε πως έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα σε σχέση με την αφετηρία του. Νέα κάρτερ, νέες εσωτερικές διαστάσεις κυλίνδρου (διάμετρος επί διαδρομή εμβόλων), νέες κεφαλές κυλίνδρων.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα του V85 TT, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες και απατήσεις των V7. Αλλαγές συναντάμε και στη μετάδοση, το πλαίσιο είναι 10% στιβαρότερο. Ακόμη έχει αλλάξει η διαδρομή της πίσω ανάρτησης ως προς το V7 III, όπου τα 90 mm πλέον ανέβηκαν στα 120.

Οι αλλαγές συνεχίζονται στην εργονομία και σχεδίαση, καθώς έχουμε μια νέα ουρά και σέλα, η οποία φέρνει τον αναβάτη 10 mm ψηλότερα και διαθέτει νέο αφρώδες υλικό.

Ο προβολέας είναι καινούργιος, πλήρως LED, και με τον περίφημο αετό της Moto Guzzi στη μέση στον ρόλο DLR (Daytime Running Lights), όπως ακριβώς είχαμε δει και στο V85 TT.

Η Moto Guzzi λοιπόν με αυτήν την κίνηση προσφέρει δύο νέες V7 ενισχύοντας τη θέση της στη συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς. Όπως είδαμε στα σχετικά διαγράμματα που παρουσιάστηκαν, θα πωλούνται σε λίγο αυξημένη τιμή ξεκινώντας από τα €8,500.

Επόμενη στάση, η πρώτη μας επαφή στον δρόμο με τη νέα γενιά Moto Guzzi V7 2021.


Διαβάστε ακόμη:

Διαδικτυακή πρώτη παρουσίαση Moto Guzzi V7 2021

Moto Guzzi Centenario

Δελτίο Τύπου Piaggio Hellas για το Moto Guzzi V7 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 13:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon