.
Κατηγορία Moto Guzzi
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 16:21

Moto Guzzi V7, V9 και V85 TT Centenario 2021 – Επετειακή σειρά για τα 100 χρόνια της

Το 2021 συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ίδρυση της Moto Guzzi, γεγονός που θα τιμηθεί με μια εκδήλωση και μια ειδική σειρά των V7, V9 και V85 TT με Centenario χρώματα.

Στις 15 Μαρτίου 1921 ιδρύθηκε επίσημα η Società Anonima Moto Guzzi στο Mandello del Lario του Ιταλικού βορρά, στο ίδιο εργοστάσιο από το οποίο βγαίνουν και σήμερα οι μοτοσυκλέτες της Moto Guzzi.

Παρότι ζούμε μια πρωτόγνωρα περίεργη χρονιά, η Ιταλική εταιρεία προγραμματίζει από τώρα την επιστροφή της ετήσιας γιορτής της, Giornate Mondiali Moto Guzzi (GMG), που αν όλα πάνε καλά θα φιλοξενηθεί όπως πάντα στο Mandello del Lario το ερχόμενο Φθινόπωρο, 9-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Παράλληλα, η σημαντική αυτή επέτειος θα τιμηθεί και με μια σειρά μοντέλων Centenario που χαρακτηρίζεται από τη μοναδική χρωματική επιλογή του χακί ματ με ασημί σατέν φινίρισμα στο ρεζερβουάρ, καφέ σκούρο δέρμα στη σέλα και φυσικά τα απαραίτητα εμβλήματα που υποδηλώνουν την επετειακή φύση των μοτοσυκλετών. Μεταξύ αυτών, ο γνωστός ανάγλυφος αετός στο ρεζερβουάρ θα είναι βαμμένος χρυσός στη σειρά αυτή.

Η σειρά Centenario αφορά τα τρία βασικά μοντέλα της εταιρείας: V85 TT, V7 Stone και V9 Stone, ενώ δεν έχουν γίνει άλλες επεμβάσεις σε αυτά πλην των εμφανισιακών που προαναφέραμε.

Η επιλογή του χρώματος αντλεί έμπνευση από την ιστορία της Moto Guzzi, καθώς σε αυτό το χρώμα παράχθηκε αρχικά το Normale, το πρώτο μοντέλο της εταιρείας το 1921. Επιπλέον, με παρόμοιο πράσινο/χακί πέρασε στην ιστορία ένα άλλο ιστορικό μοντέλο της, το 350 Bialbero που κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP από το 1953 ως το 1957 κατακτώντας συνολικά 9 τίτλους GP350, 5 Αναβατών και 4 Κατασκευαστών.

Η Moto Guzzi προς το παρόν αναφέρει μόνο πως η σειρά Centenario θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη διάρκεια του 2021, ενώ δεν είναι σαφές αν και πόσο μπορεί να διαφέρουν στην τιμή από τα μοντέλα στα οποία βασίζονται.

Δείτε στη συνέχεια μια μεγάλη γκαλερί φωτογραφιών από τη σειρά των Centenario V7, V9 και V85 TT.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon