.
Κατηγορία Moto Guzzi
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 16:11

Moto Guzzi V7 2021 - Δυνατότερη κατά 25% και βελτιωμένη παντού!

Με 25% δυνατότερο από πριν Euro 5 κινητήρα, ανεβασμένο επίπεδο εξοπλισμού, και πιο ραφιναρισμένο παντού, το Moto Guzzi V7 κάνει ποδαρικό στο 2021 με το δεξί, σε 2 εκδόσεις. Την πιο σύγχρονη και μινιμαλιστική V7 Stone, και την πανέμορφη και πιο κλασική V7 Special.

Περισσότερα από 50 χρόνια έχουν περάσει από το ντεμπούτο του πρώτου V7, και το 2021 η Moto Guzzi κάνει ένα ακόμα βήμα εξέλιξης στο μοντέλο.

Η ιταλική εταιρεία θεωρεί πως το φρεσκάρισμα είναι τόσο βαθύ, ώστε πλέον να μην χρειάζεται η λατινική αρίθμηση (ΙΙ, ΙΙΙ, κλπ.) δίπλα στο όνομα του μοντέλου.

Το νέο Moto Guzzi V7 θα διατίθεται σε 2 εκδόσεις, την V7 Stone, με το γνωστό μινιμαλιστικό στιλ της έκδοσης και τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά (ζάντες με μπράτσα, πιο σύγχρονος προβολέας, ψηφιακά όργανα, κ.α.), και την V7 Special σε πιο κλασικές γραμμές, με διαφορετική σέλα, ακτινωτούς τροχούς, πιρούνι δίχως φυσούνες, χρωμιωμένα μέταλλα, λευκή ρίγα στη βαφή, vintage προβολέα και 2 αναλογικά “ρολόγια” αντί του νέου ψηφιακού στρογγυλού οργάνου της Stone.

Νέος είναι ο κινητήρας του V7, προερχόμενος από εκείνον του V85 TT, χαρίζοντας καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη αποδοτικότητα σε σχέση με πριν.

Μιλάμε για 25% (!) περισσότερη δύναμη, με τους ανακοινώσιμους ίππους να έχουν ανέβει από τους 52 hp / 6.200 rpm στους 65 hp / 6.800 rpm, με αντίστοιχα θαυμαστή αύξηση της ροπής από τα 6,1 kgm / 4.250 rpm στα 7,44 kgm / 5.000 rpm. Σημειώστε πως περισσότερο από το 80% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 3.000 rpm!

Το Mandello αναφέρει πως ο νέος κινητήρας είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένος από τον προηγούμενο, τόσο σε θέμα απόδοσης και τεχνολογίας όσο και αισθητικής.

Νέες είναι οι μεγαλύτερες εξατμίσεις, φαρδύτερος είναι ο πίσω τροχός, και πιο ανθεκτικά τα πίσω αμορτισέρ.

Νέα είναι τα πλαινά τμήματα του κουστουμιού, νέο και κοντύτερο το πίσω φτερό.

Το πλαίσιο έχει εξελιχθεί με την προσθήκη ατσάλινων τμημάτων στην περιοχή του πιρουνιού, τα νέα αμορτισέρ πίσω προσφέρουν μεγαλύτερη διαδρομή, και η νέα σέλα μεγαλύτερη άνεση.

Νέα είναι και τα μαρσπιέ, νέα και τα full LED φώτα στην V7 Stone, με ένα DRL φως στο σχήμα του αετού της Moto Guzzi!

Στα όργανα τώρα, η Stone διαθέτει ένα στρογγυλό “ρολόι”, που όμως είναι πλήρως ψηφιακό, και σε πρώτη ματιά ξενίζει αρκετά -με τον καιρό πάντως θα το συνηθίσουμε κι αυτό. Όσον αφορά στη Stone, νέες είναι και οι ζάντες με μπράτσα, με φαρδύτερη από πριν την πίσω, και με ελαστικό 150/70.

Η V7 θα διατίθεται και σε έκδοση A2, ενώ και οι 3 εκδόσεις έρχονται με το MGCT Traction Control στον στάνταρ εξοπλισμό, με δυνατότητα απενεργοποίησης.

Η V7 Stone θα διατίθεται σε 3 χρώματα με σατέν φινίρισμα: Nero Ruvido, Azzurro Ghiaccio και Arancione Rame. Αντίστοιχα, η V7 Special θα κυκλοφορήσει σε: Blu Formale και Grigio Casual.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 16:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon