.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 16:24

Harley-Davidson - Οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου 2020 και ανάλυση του σχεδίου Rewire

Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου του 2020, η Harley-Davidson προχώρησε σε ενημέρωση για την πορεία του σχεδίου αναδιάρθρωσης «Rewire», ενώ εκεί μάθαμε και για την επόμενη φάση της στρατηγικής, που η αμερικάνικη εταιρεία ονομάζει «Hardwire» και θα λάβει χώρα μεταξύ 2021-2025.

Στο δελτίο τύπου της, η αμερικάνικη εταιρεία -υπό τη νέα διεύθυνση του Jochen Zeitz- ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως θα μειώσει τη γκάμα των μοντέλων της κατά 30%, θα επικεντρωθεί σε 50 αγορές παγκοσμίως, και θα βγάλει στην παραγωγή την Pan America 1250, την πρώτη της Adventure-Touring μοτοσυκλέτα, μέσα στο 2021.

Κι όταν η Harley-Davidson αναφέρει πως θα επικεντρωθεί σε 50 χώρες, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περίπου 100 αγορές, κάτι που σημαίνει πως η H-D θα αποχωρήσει από 50 χώρες!

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου μισού του 2020, τα νέα δεν ήταν καθόλου καλά, με τους Αμερικανούς να ανακοινώνουν παγκόσμια πτώση πωλήσεων 23% για το 6μηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2019, καθώς από τις 121.000 μοτοσυκλέτες πέσαμε στις 93.200! Παράλληλα στην αγορά των Η.Π.Α., το 2ο τρίμηνο του 2020 η H-D παρουσίασε μεγάλη πτώση πωλήσεων 27%, πέφτοντας από τις 42.800 μοτοσυκλέτες στις 31.300 μοτοσυκλέτες.

Η αναδιοργάνωση αναμένεται να κοστίσει 42 εκατομμύρια δολάρια, αλλά προβλέπεται να γλιτώνει 100 εκατομμύρια σε ετήσια βάση. Παράλληλα η H-D ανακοίνωσε πως το «Rewire» έχει ήδη γλυτώσει την εταιρεία 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώστε πως πρόσφατα η εταιρεία είχε ανακοινώσει και την απόλυση 700 υπαλλήλων της (τόσο στην παραγωγή όσο και στις πωλήσεις), ενώ έχουμε και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα παρουσιάσεων των Pan America 1250 και Bronx 975.

Ας δούμε παρακάτω τα 5 σημεία-κλειδιά της στρατηγικής «Rewire»:

  • Μικρότερη γκάμα μοντέλων κατά 30%
  • Περισσότερες / νέες εκδόσεις στα best-selling μοντέλα
  • Η έλευση στην παραγωγή το 2021 της Pan America 1250
  • Αλλαγή στον χρόνο παρουσίασης νέων μοντέλων από τον Αύγουστο, νωρίς το πρώτο 3μηνο
  • Συνεργασία με σημαντικούς influencers

Χοντρικά τα παραπάνω σημαίνουν τα εξής: Στις Η.Π.Α. -για παράδειγμα- η H-D έχει 34 μοντέλα στη γκάμα της, που μέσω του «Rewire» θα γίνουν 24 (-30%), ενώ κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να περιμένουν και οι υπόλοιπες αγορές.

Όταν η H-D κάνει λόγο για περισσότερες / νέες εκδόσεις (συγκεκριμένα «expanding product offerings of its best-selling, iconic motorcycles») πιθανώς να αναφέρεται σε νέες, πιο σύγχρονες μοτοσυκλέτες, όπως για παράδειγμα αυτές που θα φέρουν τον νέο VVT κινητήρα για τον οποίο σας είχαμε γράψει πρόσφατα.

Όσον αφορά στην πρώτη Adventure μοτοσυκλέτας της H-D, την Pan America 1250, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει να παράγεται το 2021, ενώ αρχικά προβλεπόταν να βγει στην παραγωγή το 2020. Σημειώστε πως ο χρονικός ορίζοντας για την παραγωγή του Bronx 875 παραμένει ακόμα ακαθόριστος.

Ο Zeitz απέφυγε να απαντήσει για το πότο ακριβώς θα δούμε την Bronx στην παραγωγή, ενώ όσον αφορά στις H-D μικρού κυβισμού είπε πως θα έχει νέα μέσα στο 4ο 3μηνο του 2020.

Η μετακίνηση των παρουσιάσεων των νέων προϊόντων από το τέλος του καλοκαιριού στις αρχές της επόμενης χρονιάς έχει στόχο να φέρει τις ανακοινώσεις αυτές πιο κοντά στην περίοδο της έναρξης των αγορών του κοινού. Αυτό μπορεί επίσης να μεταφραστεί στο ότι η H-D ίσως να μην έχει παρουσία στα διεθνή σαλόνια, ακόμα και μετά το 2021 όπου έχουν ακυρωθεί EICMA και Intermot.

Το πέμπτο σημείο του «Rewire» αφορά στη συνεργασία της εταιρείας με σημαντικούς influencers, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει η εταιρεία, με τη συνεργασία της με τον ηθοποιό Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones, κλπ.), ο οποίος πέρα από διάφορα φιλμάκια στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει για την Harley, τώρα σκηνοθετεί και τη νέα καμπάνια της φίρμας στα social media!

Όλα τα παραπάνω θα μας απασχολήσουν μέχρι το 2021, όπου η H-D θα μπει στο επόμενο στάδιο της αναδιάρθρωσης της, γνωστό και ως «Hardwire». Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτό, και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στο τέταρτο 3μηνο του 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 16:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon