.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 13:05

BMW Group - Παγκόσμιες πωλήσεις 3μηνου 2020 εν μέσω Κορωνοϊού και σκέψεις για παραγωγή ιατρικών μασκών

Με το 80% των dealer μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου κλειστό στην Ευρώπη, και με το 70% των dealer κλειστό στις Η.Π.Α. ήταν φυσικό να δούμε πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις του BMW Group, ενώ ευχάριστο νέο αποτελούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της κινέζικης αγοράς.

Οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους όσον αφορά στο BMW Group επηρεάστηκαν λοιπόν σαφώς από τα μέτρα πρόληψης για τον Κορωνοϊό, με τις παραδόσεις όλου του γκρουπ να φτάνουν τα 477.111 οχήματα, νούμερο που μεταφράζεται σε πτώση 20,6% σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Λόγω της επιθετικής στρατηγικής του γκρουπ, η αρχή του έτους ήταν πολύ καλή, με άνοδο πωλήσεων παντού, όμως μέχρι τον Φεβρουάριο, η πανδημία του Κορωνοϊού είχε ήδη οδηγήσει τις πωλήσεις της κινέζικης αγοράς σε πτώση. Τον Μάρτιο οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν ξεκάθαρες στις πωλήσεις τόσο της Ε.Ε. όσο και των Η.Π.Α., καθώς όπως γνωρίζουμε στην Ευρώπη πολλές χώρες έχουν κλείσει εντελώς το δίκτυο dealer αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτας.

Το BMW Group υποστηρίζει πλήρως τα μέτρα περιορισμού του COVID-19, και παράλληλα παρέχει οχήματα σε κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας. Στη Γερμανία αλλά και σε διεθνή κλίμακα, το BMW Group πραγματοποιεί δωρεές υλικού όπως είναι οι μάσκες και τα απολυμαντικά. Επιπλέον, εξετάζει την πιθανότητα να παράγει στις δικές του εγκαταστάσεις, ιατρικές μάσκες.

Τέλος, το BMW Group, όπου είναι δυνατόν, προσφέρει στους πελάτες του μέτρα όπως η επέκταση εγγύησης νέου οχήματος και η επέκταση των διαστημάτων συντήρησης, ενώ συνεχίζει να παρέχει σέρβις οχημάτων όπου αυτό επιτρέπεται.

Από τα 477.111 οχήματα που παρέδωσε το BMW Group το πρώτο τρίμηνο του 2020, τα 34.774 ήταν μοτοσυκλέτες και scooter της BMW Motorrad, νούμερο που μεταφράζεται σε πτώση 9,9%.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon