.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:53

Ρεπορτάζ - Το Yamaha Niken Demo Tour πήρε εκκίνηση

 

Πρώτη παρουσίαση και οδηγική επαφή στο Λαύριο

 

Φτάνοντας κανείς σήμερα στο μεγάλο ρολόι, κεντρικά στην ακτή του Λαυρίου, το θέαμα ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Η είσοδος που σημαδευόταν από τις σημαίες της Yamaha οδηγούσε σε έναν μεγάλο χώρο όπου το πρώτο που έβλεπες ήταν μερικές δεκάδες σκούρα, απειλητικά Niken παραταγμένα μπροστά από τη νταλίκα που τα μετέφερε.

Το Yamaha Niken Demo Tour που έχει οργανώσει η Yamaha μέσω της Μοτοδυναμικής θα κάνει δύο στάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την αρχή να γίνεται από το Λαύριο αυτό το σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ινουνίου. Πριν όμως, η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου, με την ελπίδα να μεταφέρουμε την πρώτη αυτή εμπειρία σε όσους δε θα καταφέρουν να σχηματίσουν ιδία άποψη στις μετρημένες θέσεις του Demo Tour.

IMG 8493

Αφού λοιπόν πήραμε λίγο χρόνο για να τα χαζέψουμε από κοντά υπό τη φως το ήλιου, ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση από τον διευθυντή της Ελληνικής Yamaha, Γιάννη Σόκιαλη, τον marketing manager, Νικόλαο Σκάρο και τον τεχνικό διευθυντή, Ανδρέα Κοσκινά.

Αν κάτι φαντάζει σίγουρο και από τις σημερινές ομιλίες είναι πως το Niken έχει αυτή τη στιγμή μια ξεχωριστή θέση στη συναισθηματική ιεραρχία της Yamaha. Η σημασία που του αποδίδεται και η δουλειά που ανακαλύπτουμε πως έχει πέσει στην εξέλιξή του αφήνει να εννοηθεί πως είναι πολλά περισσότερα από απλώς ένα εντυπωσιακό μοντέλο για λίγους. Η καμπάνια που το συνοδεύει από το εργοστάσιο μιλά για "επανάσταση" και μια τέτοια εξ ορισμού θεωρείται πετυχημένη όταν καταφέρει να ανατρέψει το όποιο κατεστημένο στοχεύει. Στην περίπτωσή μας, το αξίωμα πως οι μοτοσυκλέτες έχουν δύο ρόδες.

IMG 8484

Η Yamaha έσπευσε από νωρίς να μπει στον χορό των τρίτροχων που πλαγιάζουν – Leaning Multi Wheelers ή LMW, όπως είναι επισήμως και διεθνώς γνωστά – με το Tricity και τώρα, κάνοντας ένα άλμα από τα καθημερινά σκούτερ για διπλώματα Α1 ως το άλλο άκρο, καρφώνει στο άνω ράφι ένα ρομποτικό αιλουροειδές του μεθαύριο. Εύκολα εικάζουμε πως στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσει σειρά μοντέλων με δύο μπροστινούς τροχούς και ανάλογη τεχνολογία στην ανάρτησή τους, που θα γεμίζουν όλον τον χώρο ανάμεσα στα δύο άκρα.

Όσο για το Niken, πέραν της όμορφής εκδήλωσης της Yamaha δίπλα στο κύμα, προφανώς και το ζουμί είναι στην πρώτη οδηγική επαφή μας με το νέο τρίτροχο. Η οποία αναπόδραστα επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα που ταλανίζει τον κόσμο εδώ και καιρό: Πώς να είναι άραγε ένα υπεργυμνασμένο Tricity με 115 άλογα και 9 κιλά ροπής;

Η απάντηση ακολουθεί στην οδηγική μας παρουσίαση από την πρώτη αυτή επαφή.

IMG 8490

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 01:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon