.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 15:11

Επικύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε προτάσεις της FEMA

 

Υποχρεωτική η αναγνώριση μοτοσικλετών από τα αυτόνομα σύστημα ασφαλείας

 

Μια πολύ θετική εξέλιξη που προάγει την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών, είχαμε πριν λίγες μέρες κατά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκαν οι οδηγίες που περιέχονταν στην έκθεση “Σώζοντας ζωές: Βελτιώνοντας την ασφάλεια των αυτοκινήτων στην ΕΕ”, μέσα στην οποία περιέχονταν και οι προτάσεις της FEMA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών), που αφορούσαν στα αυτόνομα συστήματα ασφαλείας.

Για τα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), όπως ονομάζονται τα συστήματα αυτά, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ. Η ΕΕ, έχει αρχίσει να διαμορφώνει το πλαίσιο προδιαγραφών και προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν τα ADAS για να πάρουν έγκριση τύπου στην Ευρώπη και η FEMA, με βάση έρευνες αλλά και συζητήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, πρότεινε ως προϋπόθεση για το Αυτόματο Φρενάρισμα (Automatic Braking System) την αναγνώριση και των μοτοσυκλετών, περάν των άλλων οχημάτων.

Με λίγα λόγια, για να πάρει έγκριση ένα αυτοκίνητο που θα φέρει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, θα πρέπει να ανταπεξέρχεται επιτυχώς στις δοκιμές που θα αναπαράγουν πραγματικά σενάρια κίνησης, φρενάροντας αποτελεσματικά όταν εντοπιστεί / αναγνωριστεί μοτοσυκλέτα μπροστά του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon