Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 10:05

Απαγόρευση ATV: Κάνει πίσω ο Υπουργός Μεταφορών!

 

Πίσω και στην αύξηση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους!

 

Εξελίξεις έχουμε στο κακό αστείο με την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των ATV στο δρόμο. Με μία ακόμα συνέντευξη, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης κάνει ολοταχώς... όπισθεν, αλλάζοντας όσα έλεγε στην προηγούμενη συνέντευξη. Όπως έχετε καταλάβει στην Ελλάδα του 2017 οι κυβερνήσεις νομοθετούν με συνεντεύξεις.

Ενώ πριν λίγες μέρες στη συνέντευξη του κ. Σπίρτζη οι γουρούνες είχαν το ρόλο του "φονικού όπλου", τώρα ο Υπουργός άλλαξε γνώμη -όπως έκανε και με τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Ας δούμε τι δήλωσε σχετικά με τα ATV στην πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΦ.ΣΥΝ, ΕΔΩ. 

"Εχει αλλάξει η ρύθμιση. Δεν είναι όλες το ίδιο επικίνδυνες. Υπάρχουν τετράτροχα οχήματα με προδιαγραφές ασφαλείας που μπορούν να κινούνται στο οδικό δίκτυο. Προβλέπουμε ειδική άδεια οδήγησης, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Θα υπάρχει προσωρινή διάταξη για «γουρούνες» κάτω από 125 κυβικά, που έχουν μικρότερες προδιαγραφές ασφαλείας. Αξίζει όμως τον κόπο να δείτε γιατί είχε δημιουργηθεί αυτό το καθεστώς. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να κάνουν ένα ρουσφέτι στις εταιρείες ενοικίασης.

Πολλοί τουρίστες δεν είχαν άδεια οδήγησης δίτροχου και έτσι ανακάλυψαν τις «γουρούνες» για τις οποίες αρκούσε η άδεια οδήγησης Ι.Χ., γιατί έτσι φρόντισαν να το ρυθμίσουν."

Από τη μία καθησυχαστικά τα λεγόμενα του Υπουργού, από την άλλη μένει να δούμε το θέμα της θέσπισης ειδικής άδειας οδήγησης για τα ATV -που κατά τη γνώμη μας δεν είναι απαραίτητα κακή ιδέα, μένει όμως να δούμε την εφαρμογή της.

Και με την αύξηση του μέγιστου ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, το οποίο στην προηγούμενη συνέντευξη του ο κ. Σπίρτζης είχε δηλώσει πως θα ανέβει στα 150χλμ/ώρα;

"Το προέβλεπε μελέτη από την οποία θα φαινόταν αν μπορούσε να εφαρμοστεί από τη γεωμετρία του αυτοκινητόδρομου. Ηταν μια εισήγηση που τέθηκε στη διαβούλευση με τους ειδικούς. Μας έφεραν τα επιχειρήματά τους και αποσύρθηκε. Δεν έχουμε δογματισμούς, θα μείνει το όριο στα 130 χλμ."

Πίσω λοιπόν και με τα όρια ταχύτητας. Αναμένουμε τη συνέχεια.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT