.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 13:14

ΕICMA 2017 – Το μοτοσυκλετιστικό γεγονός της χρονιάς!

 

Όλα όσο πρέπει να ξέρετε, ποια μοντέλα περιμένουμε!  

 

Παραδοσιακά, τον Νοέμβριο κάθε χρονιάς τα βλέμματα της παγκόσμιας μοτοσυκλετιστικής κοινότητας στρέφονται στο Μιλάνο, όπου και λαμβάνει χώρα η EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo, Motociclo e Accessori – Διεθνής Έκθεση Ποδηλάτων Μοτοσυκλετών και Αξεσουάρ).

Αποτελεί την μεγαλύτερη από όλες τις απόψεις έκθεση των δύο τροχών, με εκατοντάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε αυτή. Από τους κατασκευαστές – κολοσσούς, μέχρι “βιοτεχνιές” custom μοντέλων και από γνωστούς οίκους περιφερειακών, αξεσουάρ και ένδυσης, μέχρι εταιρείες που έχουν έμμεση σχέση με τη μοτοσυκλέτα.

Η EICMA, θέλει κυριολεκτικά μέρες για να “περπατηθεί” από τον επισκέπτη, αν αυτός θελήσει να αφιερώσει χρόνο σε όλα τα περίπτερα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως το συγκεντρώνουν φυσικά τα νέα μοντέλα που αποκαλύπτονται σε αυτή!

Μπορεί άλλες φθινοπωρινές εκθέσεις να έχουν κατά καιρούς “κλέψει” από την EICMA ορισμένες σημαντικές παρουσιάσεις, όμως το “βαρύ πυροβολικό” και ο κύριος όγκος των νέων μοντέλων των κατασκευαστών, κάνει συνήθως την παρθενική του επίσημη εμφάνιση, στο Μιλάνο.

Έτσι και φέτος, από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Rho Fiera που βρίσκεται στην βορειοδυτική περιφέρεια του Μιλάνου, η EICMA θα ανοίξει τις πύλες της, υποδεχόμενη εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Ωστόσο δύο μέρες πιο νωρίς από την επίσημη έναρξη της για το κοινό, στις 7 Νοεμβρίου (και μέχρι τις 8 Νοεμβρίου) η EICMA θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου και τότε είναι που θα αποκαλυφθούν όλα τα μοντέλα, με τρεις εξαιρέσεις: Την Ducati, την Honda και την Yamaha, που θα παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα σε ξεχωριστούς χώρους στο Μιλάνο, την Κυριακή 5 και την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα έχουν περίπτερο στην ΕΙCMA!

Aκολουθεί το πρόγραμμα των παρουσιάσεων καθώς και το τι μοντέλα περιμένουμε να δούμε από αυτές

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων



Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Ducati  22:00 (ώρα Ελλάδος)

Το νέο V4 Desmosedici Stradale, είναι φυσικά το μοντέλο που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία, ενώ αναμένονται επίσης τα νέα Multistrada 1260 και Multistrada Enduro 950, το Panigale 959 και η καινούργια έκδοση κυβισμού των Scrambler, 1100.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

Honda 20:00

Το naked – streetfighter πολιτικό μοντέλο της σειράς Neo Sports Café θα αποκαλυφθεί σίγουρα από την Honda, ενώ αναμένεται και η Adventure έκδοση της Africa Twin. Φυσικά στο περίπτερο της στην έκθεση, η Honda θα έχει και όλα τα μοντέλα και concept που παρουσιάστηκαν στο Tokyo, με τα Goldwing & Goldwing Tour να ξεχωρίζουν.

Yamaha 22:00

Σίγουρα το τρίροδo Niken που παρουσιάστηκε στο Tokyo θα τραβήξει το ενδιαφέρον (ελπίζουμε να υπάρξουν επιτέλους και τεχνικά χαρακτηριστικά!), σε ότι αφορά όμως στα νέα μοντέλα, το Yamaha Τenere 700 είναι αυτό που δικαιωματικά αξίζει της προσοχής μας.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου

10:00 Triumph

Το νέo Explorer 1200 αλλά και η πιθανή ανανέωση του (των) Tiger 800, θα αποτελέσουν τις ατραξιόν στο περίπτερο της βρετανικής εταιρείας, ενώ σε περίοπτη θέση αναμένεται και η νέα προσθήκη στην σειρά των Modern Classics, Speedmaster.

10:30 ΒΜW

Τέσσερα θα είναι τα νέα μοντέλα που θα αποκαλύψει η BMW στην EICMA, με τα ανανεωμένα F 850 και F 750 GS να αποτελούν τα… “σιγουράκια”, ενώ πολύ πιθανό να παρουσιαστεί το νέο S1000RR και ίσως και το Adventure Mega Scooter του οποίου είχαν διαρρεύσει κατασκοπικές φωτογραφίες.

11:00 Indian Motorcycle

Όλα τα νέα μοντέλα 2018 που παρουσίασε το καλοκαίρι η Indian θα βρίσκονται στο περίπτερο της, ενώ ενδέχεται να υπάρχει μια αποκάλυψη έκπληξη.

11:30 Kawasaki

To υπερτροφοδοτούμενο GT είναι αυτό που θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις, ενώ για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, αναμένονται και τα παρουσιασμένα στο Tokyo Ζ900RS και Ninja 400.

12:00 Harley-Davidson

H μεγαλύτερη σε αριθμό παρουσίαση μοντέλων στην ιστορία της εταιρείας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) έλαβε χώρα το καλοκαίρι και τώρα αναμένεται όλες αυτές οι νέες μοτοσυκλέτες να κοσμούν το ασφυκτικά γεμάτο περίπτερο της Harley-Davidson.

14:00 KTM

Το νέο Duke 790 αποτελεί το “δυνατό χαρτί” της KTM, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε και σε μορφή concept ένα Adventure με τον ίδιο κινητήρα, καθώς και τις νέες εκδόσεις της γκάμας των 390.

15:30 Husqvarna

Όπως μας έχει προετοιμάσει η Husqvarna  με ένα σχετικό teaser video, στην EICMA αναμένεται η παρουσίαση ενός μοντέλου παραγωγής αλλά και ενός εντυπωσιακού νέου concept.  

16:30 KYMCO

Δύο νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η KYMCO στο Mιλάνο, με τον εξ αυτών να είναι ίσως η Adventure έκδοση του ΑΚ-550. Το δεύτερο; Μάλλον θα αποτελέσει έκπληξη!

17:30 Benelli

Τα νέα BN302 και BN302R θα στελεχώσουν σίγουρα το περίπτερο της Benelli, ωστόσο περιμένουμε και την αποκάλυψη κάποιων νέων μοντέλων, με πιθανή μια επέκταση στις εκδόσεις κυβισμού της σειράς TRK αλλά και ένα μοντέλο “μυστήριο” στα 400 κ.εκ.

Πέραν αυτών των προγραμματισμένων παρουσιάσεων όμως, ενδιαφέρον θα υπάρχει επίσης στα περίπτερα των:

Aprilia

Για το νέο Caponord 900 που πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί στην EICMA.

Moto Guzzi

Για τον νέο Euro4 κινητήρα με τις υγρόψυκτες κεφαλές που θα στελεχώσει όλη τη νέα γενιά μοντέλων της εταιρείας.

Moto Morini

Tην αναβίωση ενός θρυλικού μοντέλου της εταιρείας, του "φονέα γιγάντων", 3 ½, πρόκειται να δούμε στο περίπτερο της εταιρείας!  

Suzuki

Για την πιθανότητα να δούμε το turbo concept (ή με αισιόδοξες προβλέψεις το turbo μοντέλο παραγωγής) στα 700 κ.εκ., όπως επίσης και για την ΜotoGP Replica που ετοιμάζει η εταιρεία. Για το SV650X, το ή τα νεορετρό που υπάρχουν ως φήμη και φυσικά για την απίστευτη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, Suzuki VR Experience

SYM

Ομοβροντία από παρουσιάσεις νέων μοντέλων από την SYM! Tις εντυπώσεις κλέβει φυσικά το νέο Maxsym TL1 αλλά και το NH-Trazer!  


Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι μπορεί να υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις! Μοντέλα τα οποία δεν έχουμε “μυριστεί” και τα οποία αποτελούν καλά κρυμμένα μυστικά των εταιρειών, έτοιμα να ταράξουν το μοτοσυκλετιστικό στερέωμα με την παρουσίαση τους!

Σε κάθε περίπτωση, το Bikeit! από το απόγευμα της Κυριακής θα είναι “στις επάλξεις”, ενημερώνοντας σας άμεσα και με συνεχή updates για όλα τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάζονται στο Μιλάνο!

Kυρίες και κύριοι, η αντίστροφη μέτρηση για το μοτοσυκλετιστικο γεγονός της χρονιάς, έχει αρχίσει!  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon