.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 14:35

Σύλλογος ενοικιαστών Μοτοσυκλετών Νάξου: Διαμαρτυρία στο ΥΜΕ για την απαγόρευση των ATV

 

Απορία, απόγνωση και 5 λογικά αιτήματα για την άστοχη διάταξη του νέου Νομοσχεδίου Μεταφορών 

 

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου ενοικιαστών Νάξου προς το Υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με την επικείμενη απαγόρευση κίνησης στην άσφαλτο των ATV. Μια επιστολή που πραγματικά ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ για την εντελώς άστοχη και παράλογη διάταξη του νέου Νομοσχεδίου Μεταφορών.

Η επιστολή είμαστε σίγουροι πως είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των επιστολών που θα ακολουθήσουν -ή που έχουν ήδη σταλεί- στο ΥΜΕ πάνω στην παράλογη και δίχως καμία σοβαρή αιτιολογία απαγόρευση σε ATV, UTV, Buggy -σσ. ο κ. Σπίρτζης ανέφερε αόριστα πως τα ATV "σκοτώνουν τον κόσμο", δίχως να υποστηρίξει την άποψη του με ΚΑΝΕΝΑ στοχείο!

Ακολουθεί η πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του Συλλόγου Ενοικιαστών Μοτοσυκλετών Νάξου.

"Νάξος, Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΑΠΟ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σας παραδίδουμε αυτό το έγγραφο για να σας γνωστοποιήσουμε την ανησυχία μας σχετικά με τις φήμες που έχουν διαρρεύσει από μέρος του τύπου για την πιθανολογούμενη απαγόρευση των ATV από τους Ελληνικούς δρόμους και κατ' επέκταση από τα καταστήματα μας.

Μας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα η καταστροφολογία που αναπτύσσεται από τα εν λόγω μέσα, καθώς θεωρούμε ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που τα ''κανάλια'' και τα συμφέροντά τους επικαλούνται.

Είναι άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι υπάρχει συνεχής προσπάθεια σπίλωσης ενός μέσου-οχήματος, δίχως όμως να υπάρχει μια μελέτη, δίχως στατιστικά στοιχεία που να βεβαιώνουν ή ακόμα και να υπονοούν την επικινδυνότητα αυτού. Είναι θλιβερό να δημιουργείται τόσος ντόρος και διακυβεύεται η περιουσία και το μέλλον μας, λόγω του ότι η δραστηριότητα μας, αυτή των ενοικιάσεων μότο, έρχεται σε αντίθεση με αυτή των ''συναδέλφων'' ενοικιαστών αυτοκινήτου.

naxos atv 2

Θέλουμε πολύ να μάθουμε που στηρίζονται όλοι αυτοί που αναθεματίζουν ένα προϊόν - όχημα, που κυκλοφορεί ανάμεσά μας καλύπτοντας ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκές εγκρίσεις τύπου. Που παράλληλα με την χώρα μας, κυκλοφορεί επίσης νόμιμα σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση. Για πιο λόγο όλοι οι καταστροφολόγοι επιλέγουν τον υπόγειο, παραπλανητικό τρόπο επιβολής των συμφερόντων τους χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, χωρίς στοιχεία χωρίς μελέτη αλλά μόνο με λάσπη;

Είναι απίθανο και παράλληλα συγκλονιστικό το γεγονός πως διαδικτυακά η μόνη μελέτη - έρευνα που υπάρχει στην χώρα μας και έχει λάβει χώρα στην Κρήτη, συντριπτικά καταρρίπτει τον μύθο των δήθεν επικίνδυνων οχημάτων, τουναντίον αποδεικνύει πως είναι ασφαλή και εύκολα στον χειρισμό τους. Στην διάθεσή σας βρίσκεται αντίγραφο του άρθρου που μάλιστα είναι συνταγμένο από δημοσιογράφο του ειδικού τύπου και όχι των κουτσομπολίστικων καναλιών - φερέφωνων αμφιλεγόμενων συμφερόντων.

Τα ATV είναι μια καινούργια στην χώρα κατηγορία οχημάτων η οποία παρόλο τον πόλεμο που δέχεται, εξυπηρετεί μια μεγάλη μάζα ανθρώπων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι λόγω της ασφάλειας που παρέχουν, αποτελούν την νούμερο ένα λύση στην μετακίνηση ηλικιωμένων ή ακόμα και ανθρώπων ΑΜΕΑ. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και ιδιαίτερη εμπειρία για τον χειρισμό τους όπως τεχνηέντως αφήνουν να εννοηθεί οι πολέμιοι τους. Εκτός και αν θέλουν να μας πουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι αγωνιζόμενοι και οι ΑΜΕΑ κασκαντέρ, αφού αυτά επιλέγουν για την καθημερινή τους μετακίνηση. Αδιανόητο να ονομάζουμε επικίνδυνο ένα όχημα που με άνεση μπορεί να οδηγηθεί από τον οποιοδήποτε. Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Εδώ έρχεται να επιβεβαιώσει τα ανωτέρω και η δική μας εμπειρία, η εμπειρία των ενοικιαστών που βλέπουν ότι με τα ATV τα ατυχήματα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν ουδέποτε χειριστεί μοτοσικλέτες να χρησιμοποιούν τα atv και να εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης τους χωρίς να χρειάζονται ''ειδικές'' γνώσεις και δεξιότητες.

naxos atv 1

Ακούμε από τους πολέμιους των ATV, ότι αυτά επιβαρύνουν την κυκλοφορία, ειδικά στα νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αστείο πραγματικά επιχείρημα ειδικά αν αναλογιστούμε το χάος που θα επικρατούσε σε περίπτωση που οι χρήστες των ATV αντί αυτών χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα. Άλλος ένας μύθος λοιπόν καταρρίπτεται.

Η προσπάθεια απαγόρευσης των οχημάτων αυτών είναι κατάφορα άδικη, παράλογη και αναίτια . Εναντιώνεται με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς φέρουν εγκρίσεις, καλύπτουν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών και λόγω αυτού μας έχουν χορηγηθεί ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ από το κράτος.

Επίσης αδιανόητο το να έχουν την συνολική αποδοχή στο εξωτερικό, να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους της ΕΕ και εμείς να κάνουμε πισωγυρίσματα απαγορεύοντας τα. Γεγονός που από μόνο του αυτόματα θα σημάνει το τέλος ενός κλάδου με πολλά εκατομμύρια ευρώ τζίρου. Ενός κλάδου με προεκτάσεις που προφανώς κανείς δεν σας έχει ενημερώσει. Δεν αναφέρομαι μόνο στα καταστήματα ενοικιάσεων μότο ( που έχουν επενδύσει για τους λόγους που προαναφέρθηκαν σε αυτόν τον τομέα ) αλλά στο σύνολο που περιλαμβάνει τις εισαγωγικές εταιρίες, τους εμπόρους, τους εισαγωγείς αντ/κων, εισαγωγείς ελαστικών, τα συνεργεία, τις ασφαλιστικές εταιρίες καθώς και τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ σε αυτές τις εταιρίες και τις οικογένειες αυτών. Είναι νομίζω περιττό να αναφερθώ και στην ζημιά που θα υποστεί το ελληνικό κράτος από την μείωση του εισπρακτέου φπα από την μείωση των τζίρων που προαναφέραμε. Θα αποτελέσει δε, ξεκάθαρο πλήγμα και στον εγχώριο τουρισμό καθώς όλες οι ανταγωνιστικές στο κομμάτι του τουρισμού χώρες, επιτρέπουν δίχως περιορισμούς την κίνηση των ATV στο έδαφος τους.

naxos atv 4

Αξιότιμε Κύριε υπουργέ, είμαστε ένας κλάδος που βάλλεται καθημερινά από διαφορετικούς τομείς. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και των δυσκολιών που καλούμαστε να ξεπεράσουμε, η αντιμετώπιση που είχαμε όλα τα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουμε επιλέξει να επενδύσουμε σε έναν εναλλακτικό τομέα των επιχειρήσεων ενοικιάσεων, ξεφεύγοντας από τον άδικο - αθέμιτο ανταγωνισμό που μας υποβάλλουν κατά καιρούς οι πολυεθνικές εταιρίες. Αυτό εμφανώς ενοχλεί τα συμφέροντα αυτών και για ακριβώς αυτό τον λόγο έχουν βαλθεί να μας εξαφανίσουν. Και θα τα καταφέρουν εάν δεν έχουμε την στήριξή σας. Θα καταφέρουν να αφανίσουν μικρές επιχειρήσεις που στο ΣΥΝΟΛΟ τους είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με όποιο επακόλουθο θα έχει στην ήδη βεβαρημένη Ελληνική κοινωνία. Μην κάνετε το λάθος και πιστέψετε τα συμφέροντα των πολυεθνικών, μην κάνετε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε ρόλο και λόγο ύπαρξης. Δεν ωφελεί κανέναν εκτός των πολυεθνικών η όποια απαγόρευση.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι στην 15ετή περίπου κυκλοφορία των ATV στην χώρα μας, δεν έχει υπάρξει νομικό πλαίσιο ούτε καν για τον χαρακτηρισμό τους από το υπουργείο σας. Ενώ ο ΚΟΚ τα χαρακτηρίζει ως ελαφρά τετράκυκλα και τετράκυκλα ( ανάλογα τον τύπο τους ) το υπουργείο μεταφορών τα κατατάσσει ως τετράκυκλα λογιζόμενα τρίκυκλα ή ακόμα και ως τρίκυκλα επιβατικά. Είναι ξεκάθαρο ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις επικρατούσε η άποψη των πολέμιων - πολυεθνικών με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε δέσμιοι αυτών, μπλεγμένοι σε ένα μύλο νόμων, σε μια κατάσταση ομηρίας που μοιραία δημιουργούσε νομικά κενά και ασάφειες. Ζητάμε από σας να κάνετε την κατάσταση ξεκάθαρη. Να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα για την διευκόλυνση των πολιτών. Δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν ενοικιάζουμε - διακινούμε ναρκωτικά ή όπλα. Οχήματα που φέρουν όλες τις απαιτούμενες - αυστηρές προδιαγραφές ενοικιάζουμε. Παρέχουμε επιτυχημένα υπηρεσίες σε ένα τεράστιο κομμάτι του τουρισμού. Αυτό ενοχλεί και ενοχλούσε πάντα. Αποδείξεις άδικης μεταχείρισης εναντίον μας υπάρχουν. Και ενώ έχουν πολλάκις επισημανθεί συνεχίζουν και υπάρχουν.

Τρανταχτό παράδειγμα η τροποποίηση του τουριστικού νόμου απο την κυβέρνηση σας που επιτρέπει στους συναδέλφους ενοικιαστές αυτοκινήτων την ενοικίαση των οχημάτων τους για 12 έτη από 7, ενώ σε εμάς στον κλάδο μοτό η διάρκεια επιτρεπόμενης χρήσης παρέμεινε στα 7 έτη. Δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αυτός; Δεν είναι κατάφορο, ξεδιάντροπο δείγμα συμπάθειας - εύνοιας - υποστήριξης συμφερόντων των πολυεθνικών; Πρόσφατα με δική σας νομοθέτηση – τροποποίηση επιτρέπετε στους αυτοκινητιστές οδηγούς ταξί να επεκτείνουν την χρήση των οχημάτων τους για 8 παραπάνω έτη. Εμείς δεν δικαιούμαστε ανάλογη αντιμετώπιση;

Ζητάμε την διευκόλυνση του κλάδου μας. Ζητάμε όλα όσα είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Ζητάμε την ίση μεταχείριση. Ένας συνάδελφος μας που εργάζεται και διατηρεί την επιχείρησή του σε απομακρυσμένο νησί, μεταναστεύει για να καταθέσει πινακίδες ώστε οι ασφαλιστικές εταιρίες να μην τον χρεώσουν με υπέρογκα πρόστιμα εφόσον έχει αποθηκευμένα τα οχήματα του τον χειμώνα.

Ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας, καθεστώς για το οποίο δεν φταίτε εσείς αφού δεν το δημιουργήσατε αλλά θα θεωρηθείτε συμμέτοχοι εάν το αποδεχτείτε. Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε τα πράγματα για το συμφέρον των πολλών και αδυνάτων και όχι των λίγων και δυνατών.

naxos atv 3

Συνοψίζοντας, δεδομένου του ότι τα αιτήματα μας είναι ξεκάθαρα λογικά και δίκαια, ζητάμε να νομοθετήσετε ώστε

  1. Να μην απαγορευθεί η κυκλοφορία των ATV
  2. Να χαρακτηριστούν ως είναι, δηλαδή τετράτροχα
  3. Να επεκταθεί η περίοδος χρήσης των μότο στα 12 έτη, όπως και τα αυτοκίνητα
  4. Να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα (όπως στα κράτη της Ε.Ε) ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία κατάθεσης-παραλαβής πινακίδων από τις Δ Ο Υ, γεγονός που θα ελαφρύνει και το προσωπικό αυτών.
  5. Να εναρμονισθούμε με τα υπόλοιπα κράτη τις ΕΕ σχετικά με το καθεστώς των διπλωμάτων και τις ισοδυναμίας αυτών και να νομοθετήσετε για την αποδοχή των εθνικών διπλωμάτων εκτός ΕΕ όπως προβλέπει η συνθήκη της Βιέννης.

Με εκτίμηση

Σύλλογος ενοικιαστών μοτοσυκλετών και σύλλογος ενοικιαστών αυτοκίνητων Νάξου και μικρών Κυκλάδων."

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 14:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon