.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 18:48

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Ducati Monster 821 2018 στην Ιταλία

 

Ανανέωση η εορταστική!

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Θ.Ξ, Milagro

Το όνομα Monster που κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής, σημαίνει πάρα πολλά για την Ducati. Η ιταλική εταιρία ουσιαστικά γιορτάζει αυτό το μεγάλο γεγονός με την παρουσίαση του ανανεωμένου Monster 821, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε κατά την δημοσιογραφική του παρουσίαση στο Rimini της Ιταλίας, πολύ κοντά δηλαδή στην Bologna, την φυσική έδρα της Ducati.

ducati monster 821 2018 rimini 2

H σειρά των “Τεράτων” είναι μακράν η πιο πετυχημένη στην ιστορία της Ducati. Από το 1992 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 320.000 Monster, ένας αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερες από τις μισές συνολικές πωλήσεις της εταιρίας σε αυτό το διάστημα, με τους Ιταλούς να δημιουργούν εκδόσεις και κυβισμούς σχεδόν για κάθε γούστο και βαλάντιο, με κινητήρες αερόψυκτους και φυσικά υγρόψυκτους.

ducati monster 821 2018 rimini 3

Το αξέχαστο πρωτότυπο σχέδιο του Αργεντινού σχεδιαστή Miguel Angel Galluzzi ήταν φυσικά ο βασικός λόγος της επιτυχίας του Monster με την δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας να συμπληρώνει την εικόνα με ιδανικό τρόπο για την δημιουργία ενός all time classic μοντέλου που έφερε παράλληλα και τη σφραγίδα του best seller.

Οι μετέπειτα σχεδιαστικές μετενσαρκώσεις του Monster παρέμειναν πιστές στα στοιχεία που έκαναν την πρώτη μοτοσυκλέτα να ξεχωρίσει και να γίνει κάτι παραπάνω από αγαπητή στον κόσμο των δύο τροχών: στρογγυλό εμπρός φανάρι, μυώδες ρεζερβουάρ, απόλυτη γύμνια για μια σιλουέτα αθλητική και φυσικά το σήμα κατατεθέν πλαίσιο χωροδικτύωμα. Με αυτόν τον τρόπο η επιτυχία της σειράς ήταν μάλλον αναμενόμενα εγγυημένη, με την εικόνα να παραπέμπει πάντα σε εκείνη του πρώτου Monster. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2017 και την σημερινή οικογένεια των Τεράτων, με το ανανεωμένο 821 να αποτελεί το πρώτο από τα νέα μοντέλα της Ducati που οδηγούμε, λίγο πριν δούμε και τα υπόλοιπα στην διεθνή έκθεση του Μιλάνου.

ducati monster 821 2018 rimini 16

Η παρουσίαση του Monster 821 έλαβε μέρος στο Rimini, όπου οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρίας είχαν φροντίσει για μία ακόμη άπταιστη φιλοξενία. Σε χαλαρό κλίμα, σε ένα καλαίσθητο εστιατόριο, στην άκρη μας ιδιαίτερα μακριάς προβλήτας, εκεί μας έγινε και η πρώτη ολιγόλεπτη ενημέρωση για τα νέα χαρακτηριστικά της ιταλικής μοτοσυκλέτας που συνοψίζονται ως εξής: νέο φανάρι αντίστοιχο με εκείνο του 1200, αλλά και ανασχεδιασμένα ρεζερβουάρ, ουρά και τελικό εξάτμισης, ολοκαίνουρια TFT οθόνη που έχει αναλάβει τον ρόλο του πίνακα πληροφοριών και νέα πιο εξελιγμένη μονάδα για το ABS. Λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές που προσθέτουν νέα στοιχεία στη μοτοσυκλέτα και εξασφαλίζουν την παρουσία της στην γκάμα της Ducati για πολύ καιρό ακόμη.

ducati monster 821 2018 rimini 9

Την επόμενη μέρα ήταν και η ώρα της αλήθειας αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε το Monster 821 σε μία “κυκλική” διαδρομή 170 περίπου χιλιομέτρων στην κοιλάδα Marecchia, έναν απίστευτο τόπο με τεράστια ιστορία, πανέμορφα τοπία και μεσαιωνικά χωρία-φρούρια, άψογα συντηρημένα, από τα οποία έλειπε μόνο ο ...Gandalf και η παρέα του. Εξαιρετικές και οι ντόπιες σπεσιαλιτέ που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο παραμυθένιο San Leo, τόσο καλές που μας έκαναν να ξεχάσουμε, το πρωινό κρύο και την υγρασία αλλά και το γεγονός πως βρισκόμασταν εκεί για δουλειά.

ducati monster 821 2018 rimini 20

Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε την τεχνική ανάλυση αλλά και τις πρώτες μας εντυπώσεις από την οδήγηση του νέου Ducati Monster 821. Μείνετε συντονισμένοι.

Φωτογραφίες I

Φωτογραφίες II

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 19:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon