.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 13:52

Ρεπορτάζ - O Γιάννης Περιστεράς στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV

 

Θετικός απολογισμός και ελπίδα για το μέλλον

 

Ο δεκάχρονος Γιάννης Περιστεράς πραγματοποίησε μία ανοδική και ελπιδοφόρα πορεία τη χρονιά που μας πέρασε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, όπου και συμμετείχε στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία Pre MiniGP. Μάζεψε πολύτιμη εμπειρία, έκανε εξαιρετικούς χρόνους και τερματισμούς, ενώ κατάφερε να ανέβει και στο βάθρο, στη δεύτερη θέση. Το τελευταίο μάλιστα έγινε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία, η καλύτερη απόδειξη πως ο 10χρονος Περιστεράς χτίζει γερά θεμέλια πάνω σε αυτά που μαθαίνει, τα οποία τον οδηγούν να κινείται μόνο ανοδικά.

peristeras civ all

Ο Περιστεράς έδειξε από πρώτη κιόλας συμμετοχή του στο πρωτάθλημα την ταχύτητα αλλά και την όρεξη που έχει ως αναβάτης. Στην πίστα της Franciacorta, τον περασμένο Μάιο, στον πρώτο του αγώνα, ξεκίνησε από την τελευταία θέση της σχάρας εκκίνησης και μέσα σε μόλις 8 γύρους κατάφερε να αναρριχηθεί στην 5η θέση, όπου και τερμάτισε τελικά. Οι χρόνοι του μάλιστα βρίσκονταν στα ίδια επίπεδα, με εκείνους των αναβατών που πάλευαν για το βάθρο!

peristeras civ all2

Η συνέχεια για τον μικρό Περιστερά ήταν εξίσου δυναμική. Στην πίστα του Varano ο νεαρός αναβάτης κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητα που διαθέτει, ενώ στον αγώνα έπειτα και παρά την άτυχη στιγμή που είχε στην αρχή, κατάφερε να πάρει άλλη μία 5η θέση.

Στον επόμενο αγώνα του Pre MiniGP, ο Γιάννης με την Metrakit 50 μοτοσικλέτα του τερμάτισε 6ος και έχοντας μαζέψει 50 βαθμούς βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία του, κόντρα σε αντιπάλους έως και τρία χρόνια μεγαλύτερούς του που έχουν παράλληλα και σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία.

Ακολούθησε άλλη μία 5η θέση στην πίστα της Pomposa, σε μία πίστα όπου αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία λόγω καιρικών συνθηκών – η μέρα του αγώνα ξεκίνησε με την πίστα βρεγμένη αλλά αγώνας έγινε στεγνός- και έδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες, ενώ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, είχαμε και το αποκορύφωμα της προσπάθειάς του.

Ο Περιστεράς, που δεν σταμάτησε να προπονείται από τον προηγούμενο αγώνα, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στην πίστα της Vallelunga και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Αυτό το πέτυχε ύστερα από σκληρές μάχες με δυνατούς αντιπάλους από Ιταλία, Η.Π.Α. και Ελβετία., με το εξαιρετικό αποτέλεσμα να δείχνει απλά την πρόοδο που σημείωσε από την αρχή μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

Ο εντεκάχρονος πλέον Γιάννης Περιστεράς, έχει όλο το μέλλον μπροστά του και όλα δείχνουν ότι με σκληρή προπόνηση και τους κατάλληλους ανθρώπους στο πλευρό του μπορεί να πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Εμείς απλά να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon