.
Κατηγορία Παντελόνια
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 15:56

Εξοπλισμός αναβάτη - Έρχονται και τα παντελόνια με αερόσακο

Το επόμενο λογικό βήμα; Μετά από τα jacket με αερόσακο, δύο μάρκες προσφέρουν και παντελόνια μοτοσυκλέτας με την ίδια τεχνολογία.

Αναμφίβολα, η ενσωμάτωση τεχνολογίας αερόσακου στον προστατευτικό εξοπλισμό αναβάτη, είναι μια εξέλιξη που άλλαξε αποφασιστικά τις προσδοκίες και απαιτήσεις ασφάλειας, από τον τεχνικό ρουχισμό. Ήδη, ο αερόσακος έχει σώσει την ζωή πολλών αναβατών αγώνων σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση, ενώ ποιος ξέρει πόσοι, τυχεροί στην ατυχία τους, αναβάτες, έχουν γλιτώσει τα χειρότερα χάρη στον αερόσακο.

Τουλάχιστον δύο εταιρείες, οι CX Air Dynamics από την Γαλλία και η Mo’Cycle από την Σουηδία, που εργάζονται στην ιδέα του παντελονιού με αερόσακο. Η πρόταση της CX Air Dynamics είναι ένα τυπικό παντελόνι μοτοσυκλέτας «κορντούρα», που λέμε στην καθομιλουμένη, με ενσωματωμένους θαλάμους που φουσκώνουν από μία εναλλάξιμη αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα. Ο «αερόσακος» ενεργοποιείται από κορδόνι, που δένεται στην μοτοσυκλέτα. Η τιμή του ανέρχεται στα διόλου ευκαταφρόνητα 599 ευρώ, όμως με τα οφέλη του αερόσακου να είναι προφανή σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω τιμή ανάγεται και ως αξία, θα έλεγε κανείς.

Η λύση της σουηδικής Mo’Cycle είναι παρόμοια από τεχνικής φύσης, αλλά διαφέρει ως προς την εμφάνιση: Εδώ μιλάμε για ένα τζιν παντελόνι, με τα ενθέματα του αερόσακου να τοποθετούνται μέσω φερμουάρ στα πλευρά του, πάνω από το γόνατο. Το συγκεκριμένο παντελόνι κοστίζει περίπου 445 δολάρια, αν προλάβετε την Early Bird προσφορά που η Mo’Cycle προσφέρει μέσα από crowdfunding πλατφόρμα.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 16:10

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon